Un jurnalist de 47 de ani a fost asasinat în nordul Mexicului!

Ultima actualizare:

    Ricardo LopezFoto: arhiva personală
Ricardo LopezFoto: arhiva personală

Crimă șocantă în Mexic! Jurnalistul Ricardo Lopez a fost asasinat joi în nordul ţării, considerat drept unul dintre cele mai periculoase pentru presă. Bărbatul de 47 de ani conducea site-ul InfoGuaymas. În martie, el a afirmat într-o conferinţă de presă că a primit ameninţări din cauza muncii sale.

"Acum câteva momente, jurnalistul Ricardo Lopez de la InfoGuaymas a murit la Guaymas (Sonora). Codul roşu a fost activat şi ancheta începe", a indicat Parchetul statului Sonora pe Twitter. 

Potrivit presei mexicane, înainte de a gestiona site-ul InfoGuyamas, Ricardo Lopez a lucrat la postul Televisa din Sonora şi la alte ziare locale. Asasinarea sa vine la mai puţin de şase săptămâni după cea a unui alt jurnalist, Gustavo Sanchez, împuşcat la mijlocul lui iunie în statul Oaxaca (sud).

În mai, jurnalistul Benjamŕ­n Morales a fost asasinat în statul Sonora, scrie news.ro.

Mexic este considerat una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti, cu o sută dintre aceştia asasinaţi din 2000, dintre care opt în 2020. 

Mai mult de 90% dintre crime rămân nepedepsite, potrivit organizaţiilor de apărare a libertăţii presei. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net