Un fost gardian al lagărului nazist Sachsenhausen, judecat în toamnă! Are 100 de ani

Ultima actualizare:

    Un fost gardian al lagărului nazist Sachsenhausen, în vârstă de 100 de ani, va fi judecat în toamnăFoto: AFP
Un fost gardian al lagărului nazist Sachsenhausen, în vârstă de 100 de ani, va fi judecat în toamnăFoto: AFP

Un fost gardian al lagărului de concentrare nazist Sachsenhausen, de lângă Berlin, în vârstă de 100 de ani, va fi judecat în toamnă, la 76 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, a relatat săptămânalul german Welt am Sonntag

Tribunalul districtual din Neuruppin a admis acuzaţiile de participare la crimă în 3.500 de cazuri, iar procesul este programat pentru luna octombrie. Acuzatul ar trebui să poată participa la proces timp de 2-2 1/2 ore, a declarat un purtător de cuvânt al curţii.

Acuzatul, care nu a fost numit, în conformitate cu legile mass-mediei germane referitoare la suspecţi, ar fi lucrat ca gardian din 1942 până în 1945 în largărul Sachsenhausen, unde aproximativ 200.000 de oameni au fost închişi şi 20.000 ucişi.

În timp ce numărul suspecţilor de crime naziste este în scădere, procurorii încearcă încă să aducă persoane în faţa justiţiei. O condamnare importantă în 2011 a deschis calea pentru mai multe urmăriri penale, deoarece pentru prima dată s-a decis că munca într-un lagăr de concentrare constituie un motiv de culpabilitate, fără să existe dovezi ale unei infracţiuni specifice.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net