Un an de la atentatele de la Paris. Șase atacuri simultane și peste 130 de morți

Ultima actualizare:

    Atentatele de la Paris au dus la moartea a peste 130 de persoaneFoto: Getty
Atentatele de la Paris au dus la moartea a peste 130 de persoaneFoto: Getty

13 noiembrie 2015 rămâne una dintre cele mai negre zile din istoria modernă a Franței. Peste 130 de oameni și-au pierdut viața în cele șase atacuri care s-au produs aproape simultan.

Președintele Francois Hollande a dezvelit plăci comemorative la locurile în care s-au produs atacurile, iar Sting a susținut un concert la care au participat supraviețuitori și rude ale victimelor, în sala Bataclan, acolo unde trei oameni înarmați au deschis focul. Spectacolul a fost precedat de un minut de reculegere.

Locurile alese de teroriștii jihadiști nu au fost întâmplătoare. Printre ele au fost Stade de France, două restaurante și o sală de spectacole. La sala de concerte Bataclan, unde cânta formația Eagles of Death Metal, au murit cei mai mulți oameni, 90. Patru teroriști au început să tragă focuri de armă la întamplare, trei dintre ei s-au aruncat în aer, iar unul a fost ucis de către polițiști.

 În apropierea Stade de France au avut loc două explozii, potrivit martorilor. Președintele francez François Hollande asista la meciul amical dintre Franța și Germania. Acesta a fost scos de urgență din stadion și transportat într-un loc sigur.

 Zeci de oameni au fost uciși la un restaurant localizat pe Rue Bichat, în arondismentul 10 din Paris. Alte zeci de persoane au fost ucise lângă barul numit La Belle Epuipe on Rue de Charonne, localizat în al 11-lea arondisment din Paris.


    Harta cu locurile unde au lovit teroriștiiFoto: Twitter
Harta cu locurile unde au lovit teroriștiiFoto: Twitter
image
image
image
image
image
image
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net