Un an de închisoare pentru un pasager care a încercat să folosească un test PCR falsificat pe aeroport

aeroport.png

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Italia, din cauza unei greve în transportul aerian
Foto: Pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Tribunalul Penal din Bruxelles a condamnat în premieră la un an de închisoare un bărbat, care a încercat să plece de pe Zavantem Airport din capitala belgiană cu un test PCR falsificat.

Autorităţile belgiene au anunţat în aprilie că vor sancţiona foarte strict astfel de infracţiuni, aceasta fiind prima sentință de acest tip. Între 19 aprilie şi 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate pe aeroportul din Bruxelles.

Un an de închisoare pentru falsificarea unui test PCR

Belgia permite călătoriile în străinătate, inclusiv cele neesenţiale, din 19 aprilie. Totuşi, călătorii trebuie să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor.

Noile reglementări prevăd ca persoanele care fac uz de acte false să fie citate imediat în faţa tribunalului penal sau să accepte un acord extrajudiciar în valoare de 750 de euro.

Bărbatul condamnat marţi, care se prezentase pe aeroport cu un test PCR negativ falsificat de un prieten, a refuzat acordul extrajudiciar şi nici nu s-a prezentat în faţa tribunalului.

Prin urmare, tribunalul a decis să-i aplice o pedeapsă exemplară, deoarece comportamentul său a fost „nu doar antisocial, ci şi a pus vieţi în potenţial pericol”, scrie Agerpres.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5