Un anticorp ar putea neutraliza coronavirusul. Ce au descoperit cercetătorii din Israel

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au descoperit un posibil tratament pentru Covid-19Aursa foto:finanțare.ro
Cercetătorii au descoperit un posibil tratament pentru Covid-19Aursa foto:finanțare.ro

Oamenii de știință din Israel au izolat într-un laborator de cercetări biologice un anticorp ce deţine un rol cheie în lupta împotriva noului coronavirus. Este vorba de ”anticorpul monoclonal de neutralizare” care, potrivit ministrului Apărării, ar reprezenta o descoperire importantă pentru dezvoltarea unui unui tratament împotriva Covid-19.

Ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett, a transmis, într-un comunicat citat de Reuters că "Anticorpul monoclonal de neutralizare" dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR) "poate să neutralizeze boala cauzată de noul coronavirus în organismele purtătorilor".

Formula anticorpului specific a fost deja brevetată, iar autorităţile israeliene se află în prezent în căutarea unei companii internaţionale care să producă tratamentul la scală industrială, conform comunicatului.

Anticorpii din probe sanguine - proteine ale sistemului imunitar care reprezintă reziduuri rămase după depăşirea cu succes a infectării cu noul coronavirus - sunt considerate de majoritatea cercetătorilor drept un element-cheie pentru dezvoltarea unui posibil tratament.

Anticorpul izolat în laboratoarele IIBR este monoclonal, ceea ce înseamnă că derivă dintr-o singură celulă însănătoşită, şi deţine, din acest motiv, o valoare potenţială mult mai mare pentru dezvoltarea unui tratament.

Israelul a fost una dintre primele ţări din lume care şi-au închis graniţele şi au impus măsuri stricte de deplasare a populaţiei cu scopul de a limita răspândirea comunitară a noului coronavirus. În Israel au fost raportate 16.246 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 235 de decese asociate maladiei COVID-19.

Cercetătorii din alte laboratoare ale lumii au dezvoltat tratamente împotriva coronavirusului pe bază de anticorpi care sunt policlonali, derivaţi din două sau mai multe celule cu origini diferite, precizează revista Science Direct în numărul său din luna mai, scrie Hotnews.

Luni, a fost anuţată identificarea de către o echipă de cercetători olandezi a un anticorp monoclonal capabil să neutralizeze în laborator SARS-CoV-2, responsabil de Covid-19.

Citește și: 

Tratament cu plasmă și pentru pacienții români în stare gravă infectați cu noul coronavirus

Tratament pentru coronavirus: chinezii spun că anticorpii sunt ”cheia”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net