Un adolescent a supraviețuit atacurilor din Bruxelles, Paris și Boston

mason_wells.jpg

mason wells
Mason Wells (19 de ani) se afla pe aeroportul Zaventem la momentul atacurilor din Bruxelles
foto: Arhiva Personală

Atentatele din Bruxelles de la 22 martie au lăsat în urmă 32 de familii îndoliate și aproximativ 230 de răniți, supraviețuitori ai momentelor din groază. Printre ei se află și americanul Mason Wells (19 ani), pentru care atacurile de marți (21 martie) au însemnat cea de-a treia „intâlnire” cu teroriștii.

Adolescentul se afla pe aeroportul Zaventem din Bruxelles când au avut loc cele două explozii. Era însoțit de alți doi misionari mormoni americani și mergeau împreună să își ajute colegii care călătoreau în Statele Unite ale Americii, potrivit abcnews.go.com. Mason a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, precum și arsuri de gradul al doilea și al treilea pe față și mâini, a relatat tatăl său, Chad Wells.

„Este al treilea atac terorist”, a mai mărturisit bărbatul. Fiul lui a fost implicat în alte atacuri, comise în Paris și Boston. „Aceasta este cea de-a treia oară când, din păcate, societatea noastră are o conexiune cu explozia unei bombe. Trăim într-o lume periculoasă și nu toată lumea e bună și iubitoare”, a relatat Chad Wells, pentru ABC News.

Prima «întâlnire» cu teroriștii a fost în Boston

La atacurile comise în timpul Maratonului din Boston (15 aprilie 2013), Chad și fiul său se aflau aproape de finalul cursei, dar și de zona în care a avut loc explozia. Cei doi o așteptau pe mama lui Mason, Kymberly. „Le zguduise trupurile, iar el (Chad Wells, n.r.) l-a luat pe Mason la hotel și i-a spus să stea acolo. Mason a fost foarte calm și liniștit”, a mărturisit femeia.

Adolescentul a avut ghinionul de a fi prezent și la atacurile comise în Paris anul trecut, la 13 noiembrie. „Mason ne-a asigurat tot timpul că este în siguranță și că are grijă de el. I-am spus întâi și întâi, întotdeauna să fii conștient de împrejurimi, te rog să fii foarte atent când călătorești și să fii atent la oamenii din jurul tău”, a mai mărturisit Kymberly Wells.

Experiențele anterioare l-au ajutat la Bruxelles

În prezent, Mason se află internat în spital. Părinții sunt optimiști în legătură cu starea lui de sănătate, mai ales că acesta se afla foarte aproape de zona exploziei. „Ne-a spus că era extrem de aproape de explozie când a fost ars. Este o binecuvântare de la Dumnezeu că este în viață”, a declarat tatăl său.

Părinții adolescentului cred că experiențele anterioare cu atentatele din Boston și Paris l-au ajutat să se mențină calm în cadrul celor de la Bruxelles. Chad Wells a explicat că unul dintre oficialii mormoni i-a povestit că, deși era pe podea, sângerând, băiatul a reușit chiar să-și păstreze simțul umorului.

Vrea să se alăture Academiei Navale a SUA

Acum, singura grijă a părinților lui Mason este ca fiul lor să își poată urma visul de a se alătura Academiei Navale a Statelor Unite ale Americii, în ciuda rănilor suferite. „Felul în care ne punem înapoi pe picioare după ce s-a întâmplat așa ceva este un adevărat test de caracter. A fost binecuvântat de Dumnezeu. Vedem o binecuvântare prin asta, nu un blestem teribil”, a concluzionat Chad Wells.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor. Cele 3 explozii, două la aeroport şi una la metrou au făcut, până în acest moment, 32 de morți și 230 de răniți.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Imediat după producerea celor 3 explozii din capitala Belgiei, în urma cărora şi-au pierdut viaţa, până în prezent, 32 de persoane şi alte 230 au fost rănite, apar şi primele indicii cu privire la cei care au declanşat teroarea la Bruxelles.

 • atentate bruxelles roman

  Inima Europei a fost zguduită de atentate teroriste, marți (22 martie). Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar alte patru la metrou, care s-au soldat cu peste 34 de morți și 150 de răniți. Reporterii Click! au stat de vorbă cu un român care lucrează în capitala Belgiei. Orașul pare pustiu, nu mai sunt oameni pe stradă, după ce poliția le-a interzis să mai iasă din case.

 • atacuri teroriste bruxelles aeroport metrou

  Capitala Uniunii Europene a fost zguduită de terorism, marți (22 martie). Două explozii puternice au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Toate zborurile au fost anulate sau deviate. Alte patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Toate stațiile de metrou din capitala belgiană au fost închise.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Cel mai căutat terorist al Europei a fost prins vineri seară (18 martie) în urma unei operațiuni la Bruxelles în cartierul Molenbeek. Francezul de origine marocană Salah Abdeslam era căutat de 126 de zile, după a fost declarat suspectul principal în urma atentatelor din Franţa (Paris), în luna noiembrie a anului trecut.

 • atentat la bruxelles

  Șase explozii puternice au cutremurat Bruxelles-ul, marți 22 martie, începând cu ora locală 8:00. Primele două explozii s-au produs la Aeroportul Național Zaventen din Bruxelles, acolo unde bilanțul neoficial al victimelor înregistrate a fost de 19 morți și 25 de răniți. Celelalte patru s-au produs în două stații de metrou din Bruxelles, poziționate lângă instituțiile europene.