Un adolescent a supraviețuit atacurilor din Bruxelles, Paris și Boston

Ultima actualizare:

    Mason Wells (19 de ani) se afla pe aeroportul Zaventem la momentul atacurilor din Bruxellesfoto: Arhiva Personală
Mason Wells (19 de ani) se afla pe aeroportul Zaventem la momentul atacurilor din Bruxellesfoto: Arhiva Personală

Atentatele din Bruxelles de la 22 martie au lăsat în urmă 32 de familii îndoliate și aproximativ 230 de răniți, supraviețuitori ai momentelor din groază. Printre ei se află și americanul Mason Wells (19 ani), pentru care atacurile de marți (21 martie) au însemnat cea de-a treia „intâlnire” cu teroriștii.

Adolescentul se afla pe aeroportul Zaventem din Bruxelles când au avut loc cele două explozii. Era însoțit de alți doi misionari mormoni americani și mergeau împreună să își ajute colegii care călătoreau în Statele Unite ale Americii, potrivit abcnews.go.com. Mason a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, precum și arsuri de gradul al doilea și al treilea pe față și mâini, a relatat tatăl său, Chad Wells.

„Este al treilea atac terorist”, a mai mărturisit bărbatul. Fiul lui a fost implicat în alte atacuri, comise în Paris și Boston. „Aceasta este cea de-a treia oară când, din păcate, societatea noastră are o conexiune cu explozia unei bombe. Trăim într-o lume periculoasă și nu toată lumea e bună și iubitoare”, a relatat Chad Wells, pentru ABC News.

Prima «întâlnire» cu teroriștii a fost în Boston

La atacurile comise în timpul Maratonului din Boston (15 aprilie 2013), Chad și fiul său se aflau aproape de finalul cursei, dar și de zona în care a avut loc explozia. Cei doi o așteptau pe mama lui Mason, Kymberly. „Le zguduise trupurile, iar el (Chad Wells, n.r.) l-a luat pe Mason la hotel și i-a spus să stea acolo. Mason a fost foarte calm și liniștit”, a mărturisit femeia.

Adolescentul a avut ghinionul de a fi prezent și la atacurile comise în Paris anul trecut, la 13 noiembrie. „Mason ne-a asigurat tot timpul că este în siguranță și că are grijă de el. I-am spus întâi și întâi, întotdeauna să fii conștient de împrejurimi, te rog să fii foarte atent când călătorești și să fii atent la oamenii din jurul tău”, a mai mărturisit Kymberly Wells.

Experiențele anterioare l-au ajutat la Bruxelles

În prezent, Mason se află internat în spital. Părinții sunt optimiști în legătură cu starea lui de sănătate, mai ales că acesta se afla foarte aproape de zona exploziei. „Ne-a spus că era extrem de aproape de explozie când a fost ars. Este o binecuvântare de la Dumnezeu că este în viață”, a declarat tatăl său.

Părinții adolescentului cred că experiențele anterioare cu atentatele din Boston și Paris l-au ajutat să se mențină calm în cadrul celor de la Bruxelles. Chad Wells a explicat că unul dintre oficialii mormoni i-a povestit că, deși era pe podea, sângerând, băiatul a reușit chiar să-și păstreze simțul umorului.

Vrea să se alăture Academiei Navale a SUA

Acum, singura grijă a părinților lui Mason este ca fiul lor să își poată urma visul de a se alătura Academiei Navale a Statelor Unite ale Americii, în ciuda rănilor suferite. „Felul în care ne punem înapoi pe picioare după ce s-a întâmplat așa ceva este un adevărat test de caracter. A fost binecuvântat de Dumnezeu. Vedem o binecuvântare prin asta, nu un blestem teribil”, a concluzionat Chad Wells.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net