Un adolescent a murit după ce a mâncat carne de porc! Cum a fost posibil

carne-de-porc.jpg

carne de porc pe grătar
Adolescentul consumase carne de porc gătită prost
Foto: pixabay
Citeste tot despre: 

Caz șocant în India! Un adolescent de 18 ani a murit după ce a mâncat carne de porc. Tânărul s-a dus la un spital din Faridabad, după ce a acuzat dureri groaznice la cap, timp de o săptămână.

Adolescentul a murit în urma unei infecții la creier, provocată de paraziții din carnea de poc. Potrivid medicilor, larvele de tenie s-au răspândit în creier, iar tânărul nu a mai putut fi salvat. 

Când a fost examinat de medici, adolescentul era într-o stare de confuzie continuă și avea o umflătură serioasă la ochiul drept. Doctorii au decis să îi facă un RMN și au descoperit că băiatul avea paraziți în tot creierul.

Tânărul a murit la două săptămâni după ce s-a prezentat la spital

creier.jpg

Medicii i-au găsit tânărului chisturi făcute de larve în creier
Foto: news.sky.com

 

Larvele de Taenia Soliul, o specia de tenie care se găsește în carnea de porc, au făcut chisturi în creierul lui. Chisturile i-au distrus scoarța cerebrală, dar și o parte din cerebel, potrivit news.sky.com. Tânărul avea chisturi similar în ochi și în testicul. Acesta a fost diagnosticat cu neurocisticercoză. Medicii i-au dat antibiotice și steroizi, dar adolescentul a murit două săptămâni mai târziu. 

Oamenii se pot îmbolnăvi dacă beau apă sau consumă carne contaminată cu ouă de tenie. Paraziții se găsesc în fecalele oamenilor infectați, dar unii dintre ei sunt doar purtători. Larvele fac chisturi în mușchi și în creier, iar asta duce la moartea bolnavilor. Specialiștii susțin că astfel de cazuri sunt mai dese în țările mai puțin dezvoltate, în special din Africa, America Latină și Asia. Paraziții ajung în corpul porcilor care consumă fecale umane, iar carnea care nu este gătită bine reprezintă un adevărat pericol. 

Loading...

Citește și