Ultimatum pentru Twitter de la Kremlin. Platforma social media riscă să fie blocată în Rusia

Ultima actualizare:

    Twitter ar putea fi blocat în Moscova Sursă foto: Gettyimages
Twitter ar putea fi blocat în Moscova Sursă foto: Gettyimages

Rusia a amenințat marți că va bloca accesul la Twitter într-o lună dacă gigantul social media nu se va conforma cerințelor sale de a înlătura conținutul despre care Moscova afirmă că este interzis de legislația rusă.

Moscova a anunțat săptămâna trecută că a restricționat accesul la platforma social media americană prin încetinirea vitezei de accesare a acesteia, afirmând că măsura a fost luată ca ripostă împotriva inacțiunii Twitter în privința postărilor despre care autoritățile ruse afirmă că ar distribui conținut interzis.

Reprezentanții Twitter sunt îngrijorați din cauza deciziei luate de Moscova și susțin că ea reprezintă o îngrădire a libertății de exprimare. 

Vadim Subbotin, directorul adjunct al Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare din domeniul telecomunicațiilor, a subliniat marți că Twitter nu a luat măsurile solicitate de autoritățile ruse și că platforna va fi blocată în Rusia într-o lună dacă nu se conformează, informează Hotnews.ro.„Twitter nu reacționează la cererile noastre cum ar trebui să o facă. Dacă situația continună atunci va fi blocată într-o lună fără ordin judecătoresc”, a declarat Subbotin.

Această dispută ilustrează tensiunile în creştere între Moscova şi marile reţele de socializare străine din ultimele luni, acestea fiind denunţate pentru forţa lor şi pentru modul de moderare a conţinuturilor, în special politice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net