Uite unde locuiesc miliardarii planetei

22-23-foto1-8col-250-h_02415236.jpg

Proprietar: Mukesh Ambani. Avere: 21,5 miliarde $. Preţul clădirii: 1 miliard $
Fotografii: EPA/Guliver/Gettyimages/AFP

Când ai o avere estimată la 21,5 miliarde de dolari nu îţi faci griji în legătură cu locul unde dormi la noapte. Miliardarul indian Mukesh Ambani (60 de ani) şi-a construit un bloc de 27 de etaje, cu o suprafaţă locuibilă de 400.000 de metri pătraţi în inima Mumbaiului, dar nu a locuit niciodată aici.

Clădirea luxoasă a fost decorată de cei mai prestigioşi designeri din lume şi mobilierul a fost adus de la mii de kilometri distanţă. Însă proprietarul nu a petrecut nici măcar o noapte aici.

Proprietatea numită Antilia, din Mumbai este evaluată în prezent la un miliard de dolari. Are 27 de etaje, şase parcări imense, grădini plutitoare şi trei heliporturi, însă miliardarul Mukesh Ambani şi soţia lui Nita nu au locuit niciodată aici. Motivul: clădirea aduce ghinion, conform vastu shastra, varianta hindusă a feng shui. Nici măcar celor doi copii ai miliardarului nu li s-a permis să petreacă timp în această clădire imensă, cu o formă ciudată care a devenit din 2010, când a fost terminată construcţia, un veritabil muzeu. Conform principiilor vastu shastra, clădirea nu are suficient de multe ferestre pe partea estică pentru a preaslăvi fiecare răsărit de soare. Clădirea are propriul cinematograf, un teatru, piscine şi sală de dans. Deşi nu a scos clădirea la vânzare, miliardarul indian a recunoscut că ar vrea să scape de Antilia. Asta după ce a aflat că modificarea blocului şi „luminarea” lui pe partea estică ar costa enorm.

Zoom
Proprietar: Lily Safra. Avere: 1,2 miliarde $. Preţul locuinţei: 600 milioane $ (2008)

Nu la fel stau lucrurile în cazul Vilei Leopolda, din Villefranche-sur-mer, Franţa. De câţiva ani buni, Lily Safra (82 de ani) soţia unui bancher de succes care are o avere estimată la peste un miliard de dolari se chinuieşte să vândă proprietatea de vis. Însă preţul este mai mult decât descurajant: peste 600 de milioane de dolari. 

Zoom
Proprietar: Ira Rennert. Avere: 6,5 miliarde $. Preţul proprietăţii: 248 milioane $ (2012)

În topul cel mai scumpe case ale miliardarilor, trebuie amintit palatul Fair Field, din Sagaponack, New York, al miliardarului Ira Rennert (83 de ani), care are o avere de 6,5 miliarde de dolari. În 2012, proprietatea uriaşă a fost evaluată la aproape 250 de milioane de dolari, conform datelor fiscale. Însă la scurt timp după listarea acestor informaţii Rennert a bătut cu pumnul în masă spunând că nu este de vânzare „la preţul ăsta de nimic”.

Zoom
Proprietar: Lakshmi Mittal. Avere: 16,5 miliarde $. Preţul locuinţei: 245 milioane $ (2013)
Foto: AFP

Pe locul patru în topul nostru se află proprietatea din vecinătatea locuinţei Prinţului William şi a prinţesei Catherine, care îi aparţine miliardarului indian Lakshmi Mittal (67 de ani). Kensington Palace Garden, din Londra, Marea Britanie, a fost evaluată în 2013 la 245 de milioane de dolari. Miliardarul indian are o avere de 16,5 miliarde de dolari şi s-a mutat aici în 2008.

Zoom
Proprietar: Rinat Ahmetov. Avere: 15,4 miliarde $. Preţul locuinţei: 221 milioane $ (2011)
Foto: Guliver/ GettyImages

Pe locul cinci în topul celor mai bogate proprietăţi este One Hyde Park, din Londra, Marea Britanie, unde locuieşte Rinat Ahmetov (51 de ani). În 2011, proprietatea sa a fost evaluată la 221 de milioane de dolari şi în ea s-au mutat cei doi copii ai miliardarului ucrainean, care este pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni din Ucraina. Miliardarul Ahmetov, nu stă aici decât pe durata scurtelor vizite de afaceri pe care le face în capitala Marii Britanii.

loading...
Loading...