UE se opune, dar Erdogan vrea să reintroducă pedeapsa capitală

Ultima actualizare:

    Erdogan nu se lasă: vrea reintroducerea pedepsei cu moarteaFoto: Getty
Erdogan nu se lasă: vrea reintroducerea pedepsei cu moarteaFoto: Getty

Recep Erdogan, președintele Turciei, a intrat în stare de alertă din momentul în care a luat aminte de faptul că la Ankara și Istanbul s-a pregătit o lovitură de stat. Din fericire pentru el, puciul a eșuat, dar asta a scos la iveală o mulțime de probleme din sistem. Mai mult, liderul turc a declarat că își dorește reintroducerea pedepsei cu moartea.

Deși Turcia încearcă să intre în Uniunea Europeană, Erdogan pune în pericol toate eforturile duse în acest sens, cu dorința lui aprigă de a reintroduce pedeapsa capitală, deși UE se opune cu desăvârșire acestei măsuri, notează Agerpres. Președintele face ca totul să pară a fi cererea poporului. Într-un interviu acordat Al Jazeera, șeful statului a declarat: "Lumea nu este doar Uniunea Europeană. Nu aveți pedeapsa capitală în SUA, Rusia, China și în alte multe țări? Da. Dacă Parlamentul ia această decizie, atunci datoria autorităților este de a deschide calea pentru ca această pedeapsă să fie reintrodusă. Oamenii au cerut-o. Ei au ieșit în stradă și au continuat să strige «pedeapsa capitală, pedeapsa capitală, pedeapsa capitală»".

Stare de urgență în Turcia vreme de trei luni

Evenimentele recente au făcut autoritățile de la Ankara să ia decizia instituirii stării de urgență pentru trei luni. După o întâlnire cu Guvernul și cu membrii Consiliului pentru Siguranța Națională, Recep Erdogan a făcut anunțul.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net