UE își dorește combaterea teoriilor conspirative despre o legătură între 5G şi răspândirea COVID-19

femeie-coronavirus.jpg

femeie bolbava la spital
O femeie a aflat abia în al treilea spital că are COVID-19
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Statele Uniuni Europene mizează pe 5G pentru stimularea creşterii economice şi vor să combată teoriile conspirative care fac o legătură între tehnologia wireless şi răspândirea noului coronaivurs. Aceste informații s-au propagat rapid în mediul online au dus la incendierea echipamentelor 5G în mai multe locuri.

Potrivit organizaţiilor de lobby în telecomunicaţii ETNO şi GSMA, astfel de alrme false au avut ca rezultat peste 140 de atacuri prin incendiere împotriv infrastructurii, cum ar fi antenele de telefonie mobilă din 10 state europene şi atacuri împotriva muncitorilor de întreţinere.

În Marea Britanie au avut loc 87 de incendieri şi în Olanda 30, fiind raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania.

OMS: virusurile nu pot călători prin unde radio sau prin rețele mobile

Statele membre şi-au exprimat îngrijorarea legată de răspândirea dezinformărilor referitoare la reţelele 5G, într-o videoconferinţă care a avut loc vinerea trecută, potrivit news.ro.

Consiliul de miniştri ”a afirmat importanţa combaterii răspândirii dezinformărilor legate de reţelele 5G, în special cele potrivit cărora aceste reţele reprezintă un risc pentru sănătate sau au legătură cu COVID-19”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins aceste acuzaţii și a explicat că virusurile nu pot călători prin unde radio sau prin reţele mobile şi că boala COVID-19 s-a răspândit şi în ţări fără reţele 5G.

Comisia Europeană a respins la rândul ei astfel de afirmaţii. UE consideră că 5G poate fi un mijloc de redresare a economiei după coronavirus şi de a concura mai bine cu SUA şi China.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1