Ucis de poliţie că avea un pistol de jucărie

Ultima actualizare:
Tamir Rice, de 12 ani, din Cleveland, a fost împuşcat mortal pentru că nu a ridicat mâinile
Tamir Rice, de 12 ani, din Cleveland, a fost împuşcat mortal pentru că nu a ridicat mâinile

Tragedie în Cleveland! Un copil de 12 ani care se amuza cu un pistol de jucărie a fost ucis de un poliţist într-un spaţiu de joacă. Oamenii legii fuseseră chemaţi pe motiv că băiatul îndrepta arma spre trecători.

Copilul afroamerican, Tamir Rice, a fost împuşcat în stomac, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.30, de un agent care lucra în poliţie de numai un an. Băiatul, care se distra cu pistolul de jucărie, a decedat la spital o zi mai târziu.

Pistolul de jucărie
Pistolul de jucărie

Nenorocirea a avut loc într-o zonă de joacă în aer liber din Cleveland, statul Ohio. Un bărbat l-a văzut pe băiat stând într-un balansoar şi înspăimântând trecătorii cu arma falsă, care semăna foarte bine cu un pistol semiautomat airsoft cu bile, şi a sunat la poliţie. Doi oameni ai legii s-au deplasat în grabă la faţa locului şi i-au cerut puştiului să ridice mâinile. În loc să facă ce i s-a spus, Tamir a îndreptat mâinile spre centură să apuce pistolul. În acel moment, unul dintre agenţi a tras două focuri asupra băiatului. Primul glonţ nu şi-a atins ţinta, însă al doilea l-a rănit grav în abdomen. “Cine se gândea că va pleca aşa de curând? Avea întreaga viaţă înainte. La 12 ani, nu ştii ce faci”, a spus tatăl bietului copil, Gregory Henderson, jelindu-şi copilul. El nu înţelege de ce poliţiştii nu au găsit altă metodă să-l dezarmeze, dacă au crezut că avea un pistol adevărat. El este convins că puteau să folosească un taser (aparate de autoapărare cu electroşocuri-n.r.), în loc să-l ucidă, fiindcă băiatul nu a îndreptat pistolul de jucărie spre ei.


    Pistolul de jucărie
Pistolul de jucărie

În ziua de 9 august, după ce Michael Brown, un băiat de culoare de 18 ani, a fost împuşcat de poliţişti în orăşelul Ferguson, Missouri, au fost declanşate revolte care au durat peste o săptămână. Autorităţile se aşteaptă la proteste şi după moartea lui Tamir Rice.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net