Turiști străini, exploatați în Coreea de Nord sub pretextul unei experiențe culturale inedite

poza_1.png

coreea de nord
Cei care acceptă să facă parte din program sunt tinerii atrași de perspectiva voluntariatului
Foto: The Sun

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Turiștii străini trăiesc un alt fel de vis american pe tărâmurile nord coreene. Kim Jong-Un se folosește de turiștii din Vest pentru a efectua munci istovitoare și maschează întregul abuz sub forma unei experiențe de muncă exotice. Un site turistic nord coreean prezintă experiența ca fiind o oportunitate de a întâlni municitori localnici binevoitori și ospitalieri.

Potrivit publicației The Sun, pagina web a agenției turistice promite turiștilor naivi o perspectivă diferită asupra muncii, iar numărul celor care aplică pentru un astfel de program este unul impresionant.  Regimul  garantează că turiștii vor experimenta activități de neuitat, în ciuda faptului că statul este cunoscut pentru taberele în care prizonierii sunt forțați să muncească până la epuizare. Agenția turistică prezintă activitățile pe care le pot practica turiștii într-o formă atrăgătoare: “ Prin intermediul turului cu scopul muncii, turiștii pot înțelege mai bine politicile care țin de agricultură și obține informații despre cultura fermierilor. Mai mult decât atât, vor participa la diverse sarcini alături de localnicii joviali și primitori.”

poza_2.png

text
Unii turiști sunt convinși de prezentarea agenției și acceptă să participe la proiect
Foto: The Sun

Profesorul Gareth Shaw, lector al Universității din Exter susține că turiștii vor dori să muncească voluntar din motive cartibaile : “ Turiștii care acceptă să facă parte dintr-un astfel de proiect sunt fie oameni pensionați, fie tineri care sunt interesați de aspectul moral pe care îl implică voluntariatul. Munca prezentată pe site-ul agenției nu pare să fie una ușoară sau o modalitate de îmbogățire culturală, ci mai degrabă o modalitate de exploatare".

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • text

    Liderul nord coreean Kim Jong-Un este cunoscut pentru acțiunile sale violente controversate și pentru dorința sa exagerată de a evidenția forța militară impresionantă a Coreei de Nord. Deși acțiunile din sfera publică sunt cunoscute de toți, nu se poate spune același lucru și despre viața personală a controversatului dictator. El este căsătorit de ani buni, însă Prima Doamnă a Coreei de Nord își face foarte rar apariția în public.

  • text

    Dictatorul nord corean Kim Jong Un nu se lasă intimidat de încercările președintelui Donald Trump de a-l opri din testarea armamentului aflat în dotarea armatei coreene și îl amenință pe acesta că va declanșa cea mai mare vărsare de sânge din istorie dacă continuă să i se împotrviească.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5