Turcia, zguduită din nou de atentate! Atac cu mașină-capcană

atac_turcia.jpg

atac terorist turcia pkk
Atacul a vizat o secție de poliție
Foto: Twitter

Cel puțin 5 oameni și-au pierdut viața, iar alți 39 au fost răniți, joi (14 ianuarie), într-un atentat cu o mașină-capcană, care a vizat o secție de poliție din sud-estul Turciei, în provincia Diyarbakir. Atacul a fost comis de rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit presei locale, însă atacul nu a fost revendicat oficial.

După declanșarea exploziei cu mașina-capcană, rebelii PKK și-au continuat asaltul cu lansatoare de rachete, potrivit France24. Au fost vizate locuințele polițiștilor, situate în apropiere. Au fost răniți inclusiv femei și copii. Atacul a avut loc în orașul Cinar, din provincia Diyarbakir. După aproape doi ani de la încetarea focului de armă, luptele între forțele de ordine turce și rebelii kurzi au fost reluate, în vara anului trecut, eliminând toate șansele unei discuții despre pace, așa cum se stabilise în 2012.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • jakarta

    Stare de urgență la Jakarta, în Indonezia. Joi dimineața (14 ianuarie), s-au auzit șapte explozii în apropierea reprezentanței ONU, unda dintre ele s-a auzit în dreptul unul centru comercial. A avut loc și un schimb de focuri de armă între polițiști și atacatori. Autoritățile susțin că bilanțul oficial a ajuns la șapte morți, cinci teroriști și doi civili. Alte 17 persoane au fost rănite.

  • Explozia produsă la orele dimineţii în cartierul Sultanahmet, din centrul Istanbulului, a zguduit din temelii Hagia Sophia. Câteva secunde a plouat cu sânge şi bucăţi de corp omenesc peste piaţa Sultanahmet.

  • lume explozie istanbul

    Cel puțin 10 persoane au fost ucise de explozia care s-a produs marți, 12 ianuarie, la ora locală 10.00, într-un cartier din Istanbul frecventat de turiști, între Bazilica Sfânta Sofia și Moscheea Albastră. Din primele informații, printre victime se află și turiști. Imaginile de la locul exploziei au început să circule pe rețelele sociale imediat după tragicul incident.

  • explozie istanbul

    Panică la Istanbul, într-o zonă frecventată de turiști. O explozie puternică a fost înregistrată marți, 12 ianuarie, în cartierul turistic Sultanahmet, relatează agenția de presă Dogan, citată de Mediafax. Președintele turc susține că este vorba despre un atacator sinucigaș sirian. Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1