Turcia sub teroare! Cine este de vină pentru atentatele recente

Ultima actualizare:

    Ankara, 17 februarie. 61 de oameni  sunt grav răniţi  în deflagraţia  îngrozitoare
Ankara, 17 februarie. 61 de oameni sunt grav răniţi în deflagraţia îngrozitoare

Panică în capitala turcă! 28 de oameni au fost ucişi miercuri seară după ce o maşină-capcană a explodat în centrul Ankarei. Joi dimineaţă, un convoi militar a fost atacat cu o bombă artizanală omorând alte 7 persoane.

Ora 18.31, 17 februarie. O explozie zguduie puternic clădirile, ferestrele se zdruncină îngrozitor şi locuitorii Ankarei nu ştiu cum să iasă mai repede din case, convinşi că e un cutremur devastator. Sirenele sună asurzitor, iar cei care stau în centrul capitalei zăresc de la balcoane vâlvătăi de foc şi fum. În apropiere de piaţa centrală Kizilay, la mai puţin de 500 m de Parlament şi aproape de sediul armatei şi al Guvernului, se văd urmele măcelului. După detonarea maşinii-capcană la trecerea unui convoi de autobuze militare, 28 de trupuri zac sfârtecate şi 61 de oameni grav răniţi sunt mistuiţi de dureri. Bălţi de sânge peste tot! Fiare şi bucăţi umane făcute mici fărâme de suflul exploziei sunt împrăştiate pe caldarâm. Numeroase ambulanţe se îndreaptă spre locul tragediei.

Lumea a crezut că e cutremur

”Am sosit aici la 20 de secunde după explozie. Eram la 300 de metri, cu maşina, când s-a produs deflagraţia. Am văzut o flacără şi apoi un zgomot de infern ne-a învăluit. Am încercat să-mi apăr capul instinctiv. Nu pot să mă opresc din tremurat”, a povestit un bărbat care a refuzat să-şi spună numele.

În Ankara s-a instituit o stare de criză. Forţele de securitate fac controale la sânge. Un sirian recent intrat în Turcia a fost identificat ca autor al atentatului. Conducătorul vehiculului care a explodat, Salih Necar, a murit în timpul exploziei. Unii spun că atentatul a fost pus la cale de jihadiştii ISIS, însă autorităţile turce dau vina pe miliţiile kurde din Siria.

Joi dimineaţă, un nou atentat s-a produs pe drumul care leagă Diyarbakir de districtul Lice. O bombă artizanală a fost detonată de la distanţă împotriva unui convoi militar, făcând cel puţin 5 morţi.

Diyarbakir, 18 februarie. Atentatul  a vizat un  convoi militar
Diyarbakir, 18 februarie. Atentatul a vizat un convoi militar

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net