Turcia sub teroare! Cine este de vină pentru atentatele recente

23-pe-glob-foto1-4col-140-gettyimages-510831742_master.jpg

Ankara, 17 februarie. 61 de oameni sunt grav răniţi în deflagraţia îngrozitoare
Citeste tot despre: 

Panică în capitala turcă! 28 de oameni au fost ucişi miercuri seară după ce o maşină-capcană a explodat în centrul Ankarei. Joi dimineaţă, un convoi militar a fost atacat cu o bombă artizanală omorând alte 7 persoane.

Ora 18.31, 17 februarie. O explozie zguduie puternic clădirile, ferestrele se zdruncină îngrozitor şi locuitorii Ankarei nu ştiu cum să iasă mai repede din case, convinşi că e un cutremur devastator. Sirenele sună asurzitor, iar cei care stau în centrul capitalei zăresc de la balcoane vâlvătăi de foc şi fum. În apropiere de piaţa centrală Kizilay, la mai puţin de 500 m de Parlament şi aproape de sediul armatei şi al Guvernului, se văd urmele măcelului. După detonarea maşinii-capcană la trecerea unui convoi de autobuze militare, 28 de trupuri zac sfârtecate şi 61 de oameni grav răniţi sunt mistuiţi de dureri. Bălţi de sânge peste tot! Fiare şi bucăţi umane făcute mici fărâme de suflul exploziei sunt împrăştiate pe caldarâm. Numeroase ambulanţe se îndreaptă spre locul tragediei.

Lumea a crezut că e cutremur

”Am sosit aici la 20 de secunde după explozie. Eram la 300 de metri, cu maşina, când s-a produs deflagraţia. Am văzut o flacără şi apoi un zgomot de infern ne-a învăluit. Am încercat să-mi apăr capul instinctiv. Nu pot să mă opresc din tremurat”, a povestit un bărbat care a refuzat să-şi spună numele.

În Ankara s-a instituit o stare de criză. Forţele de securitate fac controale la sânge. Un sirian recent intrat în Turcia a fost identificat ca autor al atentatului. Conducătorul vehiculului care a explodat, Salih Necar, a murit în timpul exploziei. Unii spun că atentatul a fost pus la cale de jihadiştii ISIS, însă autorităţile turce dau vina pe miliţiile kurde din Siria.

Joi dimineaţă, un nou atentat s-a produs pe drumul care leagă Diyarbakir de districtul Lice. O bombă artizanală a fost detonată de la distanţă împotriva unui convoi militar, făcând cel puţin 5 morţi.

23-pe-glob-foto2-135-60.jpg

Diyarbakir, 18 februarie. Atentatul a vizat un convoi militar

 

Loading...
 
 

Citește și

 • turcia isis kamikaze atentat

  Un militant al grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) s-a aruncat în aer în timpul unui raid al poliției turce, sâmbătă (14 noiembrie). Atacul a avut loc în orașul Gaziantep, situat în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. În urma atentatului au fost răniți patru polițiști, dintre care unul se află în stare gravă.

 • atentat turcia

  Un nou atentat revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic (IS) a fost comis luni (20 iulie), în Turcia, la un centru cultural din orașul Suruc. Cel puțin 27 de persoane au murit în urma atacului, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

 • atac terorist turcia pkk

  Cel puțin 5 oameni și-au pierdut viața, iar alți 39 au fost răniți, joi (14 ianuarie), într-un atentat cu o mașină-capcană, care a vizat o secție de poliție din sud-estul Turciei, în provincia Diyarbakir. Atacul a fost comis de rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit presei locale, însă atacul nu a fost revendicat oficial.

 • explozie istanbul

  Panică la Istanbul, într-o zonă frecventată de turiști. O explozie puternică a fost înregistrată marți, 12 ianuarie, în cartierul turistic Sultanahmet, relatează agenția de presă Dogan, citată de Mediafax. Președintele turc susține că este vorba despre un atacator sinucigaș sirian. Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1