Turcia, nemulțumită de atitudinea Occidentului față de atentate

cejyjssw4ae6aok.jpg

caricatura franta belgia atac terorist
Caricatura lui Plantu
Foto Twitter

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ziarul francez "Le Monde" a publicat marți (22martie), în urma atacurilor teroriste de la Bruxelles o caricatură prin care Franța își arată compasiunea față de Belgia pentru cei uciși și răniți în atentat. Pe o rețea de socializare, turcii se arată însă nemulțumiți de atitudinea Occidentului față de ignorarea faptului că și Turcia a fost lovită de atentate și chiar de mai multe ori, fără a primi vreun gest de compasiune.

Jean Plantureux, al cărui pseudonim este Plantu, este creatorul caricaturii care arată faptul că Franța este alături de Belgia în urma tragediei de la Bruxelles, relatează Independent.co.uk. Mass-media au creat numeroase mesaje prin care Occidentul european își arată în mod public compasiunea față de victimele atentatului din Belgia. Comparativ cu acestea, Turcia, deși a suferit patru atacuri teroriste din octombrie anul trecut, până la cel de pe 19 martie, nicio țară europeană nu s-a arătat în vreun fel impresionată de tragediile care au numărat mai multe victime.

ceohbrxweaaoyrz.jpg

caricatura franta belgia atac terorist turcia
"De ce Downing Street nu a arborat drapelul turc după atrocitățile de la Ankara?"
Foto Twitter

„Este neliniștitor să publicăm caricatura lui Plantu prin care Franța își exprimă solidaritatea față de Belgia. Unde este caricatura noastră pentru cei care au murit în Turcia în mâinile teroriștilor? De ce Downing Street nu a arborat drapelul turc după atrocitățile de la Ankara?” a publicat pe internet Yasmin Ahmed.

De asemenea, acesta a publicat și el aceeași caricatură în care a inclus și imaginea Turciei care însă nu primește niciun fel de atenție din partea Franței și Belgiei.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • atac terorist turcia pkk

    Cel puțin 5 oameni și-au pierdut viața, iar alți 39 au fost răniți, joi (14 ianuarie), într-un atentat cu o mașină-capcană, care a vizat o secție de poliție din sud-estul Turciei, în provincia Diyarbakir. Atacul a fost comis de rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit presei locale, însă atacul nu a fost revendicat oficial.

  • turcia isis kamikaze atentat

    Un militant al grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) s-a aruncat în aer în timpul unui raid al poliției turce, sâmbătă (14 noiembrie). Atacul a avut loc în orașul Gaziantep, situat în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. În urma atentatului au fost răniți patru polițiști, dintre care unul se află în stare gravă.

  • Unul dintre cei terorişti din Bruxelles a fost arestat, anul trecut, în Turcia şi extrădat apoi în Belgia. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, miercuri (23 martie).

  • Cel puțin 95 de persoane au murit la Ankara în urma a cel puțin două explozii, care s-au produs în principala gară din capitala Turciei, sâmbătă (10 octombrie), relatează presa locală. Guvernul turc a anunțat oficial că este vorba despre un atentat terorist. Oficial, este vorba de două persoane care au produs tragedia.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5