Trump vrea să retragă SUA dintr-o alianță crucială pentru soarta omenirii

trump.jpg

trump
Trump vrea să retragă SUA din cadrul Acordului de la Paris
Foto: Getty

Donald Trump dorește să retragă Statele Unite din cadrul Acrodului de la Paris cu privire la combaterea încălzirii globale. Este un pact internațional la care participă aproape 200 de țări care au conștientizat că poluarea excesivă din statele bogate afectează serios mediul înconjurător, iar efectele sale ar putea fi devastatoare.

În weekend a avut loc un summt al grupului G7, în cadrul căruia Trump și-a exprimat preferința de retragere a Americii din Acordul de la Paris, dar nu a fost o declarație oficială. „Îmi voi anunța decizia cu privire la Acordul de la Paris în următoarele zile”, a precizat președintele american, conform Reuters.

El a mai afirmat în trecut într-un comentariu pe contul său de Twitter că încălzirea globală este o păcăleală, dar se pare că momentan are nevoie de câteva zile de gândire și sfătuire din partea consilierilor săi pentru a lua o decizie finală.

Retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris ar putea slăbi drastic relația cu aliații săi din Europa și va pune la îndoială pe viitor intențiile lui Trump, fiind o dovadă în plus că liderii europeni nu se mai pot baza pe sprijinul american.

Dacă decizia lui Trump se va concretiza, Statele Unite vor fi puse în aceeași tabără cu Siria și Nicaragua, care sunt singurele state nesemnatare ale acordului. SUA este unul dintre cei mai mari poluatori ai lumii și cu toate că încălzirea globală este oricum inevitabilă, emisiile de dioxid de carbon și alte substanțe toxice eliberate în atmosferă grăbesc procesul de creșterea a temperaturilor globale. Fenomenul va duce la creșterea nivelului Oceanului Planetar din cauza topirii ghețarilor, inundații și furtuni devastatoare frecvente.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1