Trump a retras SUA din alianța care contribuie la protejarea mediului

Ultima actualizare:

    Donald Trump a luat decizia de a retrage SUA din cadrul Acordului de la PairsFoto: Getty
Donald Trump a luat decizia de a retrage SUA din cadrul Acordului de la PairsFoto: Getty

Donald Trump a anunțat în seara zilei de 1 iunie că dorește să retragă Statele Unite din cadrul Acordului de Paris, o alianță formată din 195 de țări semnatare, care colavorează pentru protejarea mediului înconjurător.

Decizia finală a fost anunțată de însuși președintele american, care nu a putut fi înduplecat să rămână parte semnatară în cadrul Acordului, precizează CNN. Mai mulți lideri ai lumii, oameni de afaceri și chiar fiica sa, Ivanka, au încercat să-l determine să nu părăsească alianța, dar Trump a decis să dea ascultare conservatorilor care cred că Acordul de la Paris este dăunător pentru SUA.

„Pentru a-mi îndeplini solemna datorie de a proteja America și cetățenii săi, Statele Unite se vor retrage din acordul pentru climă de la Paris”, a declarat președintele. De asemenea, el a mai adăugat că vor continua negocierile pentru a găsi o cale echitabilă pentru Statele Unite.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net