Trump, dat în judecată din cauza interdicţiei impuse refugiaţilor. E haos pe aeroporturi!

Ultima actualizare:

    Doi irakieni au fost reținuți la aeroport, deși au acte în regulăFoto: Getty
Doi irakieni au fost reținuți la aeroport, deși au acte în regulăFoto: Getty

Donald Trump și administrația sa prezidențială încep deja să se confrunte cu probleme juridice ca urmare a interdicțiilor impuse refugiaților din Orientul Mijlociu. Doi irakieni care aveau vize de intrare în SUA, l-au dat în judecată pe Trump pentru că în baza noii sale legi au fost reținuți de poliție.

Avocații din cadrul Proiectului Internațional pentru Asistență a Refugiaților și din Centrul Legal Național pentru Imigranți au întocmit un dosar prin care cer eliberarea lui Hameed Khalid Darweesh și al lui Haider Sameer Abdulkhaleq Alshawi, precizează Politico.com. cei doi irakieni au fost reținuți în Aeroportul John F. Kennedy, deși au acte în regulă de intrare în Statele Unite.

Darweesh (53 de ani) a lucrat pentru armata americană din Irak timp de zece ani ca traducător și inginer electrician, ceea ce l-a ajutat să obțină o „viză de imigrant specială”. Acest tip de viză a fost creat de guvernul american în timpul răzbiului din Irak, pentru a le oferi cetățenilor de acolo șansa de a abandona zona de conflict periculoasă.

Alshawi (33 de ani) a obținut pe 11 ianuarie o viză de intrare pe teritoriul american pentru a-și revedea soția și fiul, care au obținut deja statutul de refugiați în Houston.

Cei doi irakieni au fost reținuți la graniță ca urmare a ordinului executiv semnat de Trump vineri, 27 ianuarie, care respinge vizele de orice natură ale cetățenilor veniți din Irak, dar și alte state musulmane din Orientul Mijlociu și Africa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net