Trump ar putea să NU devină viitorul președinte SUA! Care sunt condițiile

Ultima actualizare:

    Donald Trump încă depinde de voturile Colegiului Electorilor pentru a deveni președintele SUAFoto: Getty
Donald Trump încă depinde de voturile Colegiului Electorilor pentru a deveni președintele SUAFoto: Getty

Președintele ales Donald Trump ar putea să nu devină liderul Statelor Unite dacă în cadrul unei ceremonii electorale de mâine, 19 decembrie, acesta nu va primi voturile. Este o veste neașteptată care îi impacientează pe susținătorii miliardarului, dar stârnește bucurie celor care ar fi vrut-o pe Hillary la Casa Albă.

Cum ar putea să se întâmple o astfel de întorsătură de situație după ce știrea viitorului președinte SUA a făcut înconjurul lumii?  Pe 19 decembrie, cei 538 de membri ai Colegiului Electoral se vor întruni în cadrul unei ceremonii pentru a vota cine va ocupa scaunul prezidențial începând cu luna ianuarie, precizează Daily Star.

O petiție semnată de 4,5 milioane de americani a fost trimisă acestor oficial pentru a le cere să-l respingă pe Trump o dată și pentru totdeauna din fața șansei de a conduce unul dintre cele mai puternice state din lume.

„Donald Trump nu a fost ales președinte. Adevărata alegere va avea loc pe 19 decembrie, când cei 538 de electori ai Colegiului Electoral își pot exprima votul pentru cine doresc”, scrie în această petiție.

„Dacă votează la fel cum au făcut-o statele lor, atunci Donald Trump va câștiga. Chiar și așa, cele 14 state din coloana lui Trump pot vota pentru Hillary Clinton fără să se încalce legea. Facem apel la «conștiința electorilor» să protejeze Contituția de Donald Trump și să sprijine câștigătoarea votului popular”, mai este adăugat în document.


    Foto: Daily Star
Foto: Daily Star

Desigur, în cadrul ceremoniei electorale, votanții sunt tentați să respecte alegerea statului de care aparțin, dar legea nu îi obligă să respecte această decizie. Este nevoie doar de o majoritate (care poate însemna 50 +1) pentru ca rezultatul alegerilor prezidențiale de luna trecută să se schimbe radical.

Trump a câștigat 306 de voturi în cadrul Colegiului Electoral, față de Hillary, care a avut 232, dar dacă 37 de Republicani îl resping pe Donald Trump, niciunul dintre candidați nu va obține o majoritate de 270.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net