Trei zile de doliu național în Franța, în urma atacurilor teroriste

Ultima actualizare:

    Președintele francez a decretat trei zile de doliu naționalFoto: AP
Președintele francez a decretat trei zile de doliu naționalFoto: AP

Președintele François Hollande a decretat trei zile de doliu național în Franța, în urma atentatelor de la Paris, soldate cu peste 120 de morți. Vineri (13 noiembrie), capitala franceză a fost zguduită de șase atacuri teroriste, produse aproape simultan. Conform bilanțului provizoriu, alți 200 de oameni au fost răniții, în jur de 90 aflându-se în stare foarte gravă.

La doar zece luni de la atentatul asupra redacției „Charlei Hebdo", Parisul retrăiește coșmarul terorismului. De data aceasta, este un atac fără precedent, care a zguduit inima Europei. Vineri seară (13 noiembrie) au avut loc mai multe atacuri armate, aparent coordonate. Au avut loc explozii în apropierea Stade de France, unde se desfășura un meci amical Franța-Germania. Acolo se afla și președintele francez François Hollande, care a fost evacuat de urgență și dus la un loc sigur.

Sâmbătă (14 noiembrie) François Hollande a acuzat Statul Islamic (ISIS) pentru atacurile din Paris: „Este un atac de război. Franța va fi nemiloasă”. Totodată, președintele francez a decretat trei zile de doliu național, relatează Digi24.

„Franta a fost atacată laș, violent. Franța va fi nemiloasă, va acționa prin toate mijloacele, atât pe teritoriul Franței cât și în străinătate, împreună cu aliații noștri care sunt și ei vizați de terorism. În această perioadă dureroasă fac apel la unitate, la solidaritate, la sânge rece. Mă adresez Parlamentului reunit luni la Versailles ca să trecem peste această încercare. Franța e puternică, nimic n-o poate distruge, Franța e puternică, e vie și va triumfa împotriva barbariei, istoria ne aduce aminte de forța pe care o putem mobiliza”, a declarat Hollande.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net