Cel mai periculos traseu al refugiaţilor. Cum îşi riscă viaţa

macedonia.jpg

macedonia
1000 de refugiați au format un lanț uman pentru a trece un râu spre Macedonia
Foto: Getty

Corpurile fără viață ale unei femei gravide, a surorii adolescente a acesteia și a unui bărbat au fost descoperite într-un râu în apropierea graniței cu Macedonia. 1000 de imigranți au urmat acceași cale pentru că li s-a spus că nu se vor lovi de un gard de partea cealaltă a râului.

Disperarea refugiaților a ajuns la cote maxime. Tot mai mulți oameni își riscă viața în fiecare zi pentru a ajunge cât mai departe de zona periculoasă. Femei, copii și oameni în vârstă au format un lanț uman și s-au ajutat de frânghii pentru a trece râul spre Macedonia, pentru ca mai apoi să se îndrepte spre țările din vestul continentului, cum ar fi Germania, informează Daily Mail.

Chiar și un bărbat în scaun cu rotile s-a aventurat în călătoria de 6 km spre pământ european, asta după ce a aflat că de cealaltă parte a apei nu ar exista un gard care să le împiedice intrarea în țară.

refugiati.jpg

regufiati
Refugiații trec prin clipe groaznice în încercarea de a se salva
Foto: Getty

 

Macedonia a oprit intrarea în țară a refugiaților, blocând în acest fel peste 14.000 de de oameni, care acum sunt obligați să ia măsuri extreme pentru a  scăpa din tabăra din Idomeni, Grecia.

 

 

Loading...

Citește și

  • refugiati Romania, azilanti, cote obligatorii, imigranti, criza refugiatilor

    România își deschide porțile pentru refugiații din țările Orientului mijlociu, însă nu cu drag și spor, ci obligată de Uniunea Europeană. Primii 11 imigranți, dintr-un total de 6.200, impus de marile puteri europene, vor intra în țara noastră la începutul lunii martie. Unde și în ce condiții vor fi cazați aflați mai jos.

  • Incredibil! Bulgarul Dinko Valev s-a făcut “vânător” de migranţi din proprie iniţiativă. După ce îi capturează, bărbatul îi predă poliţiei. El ar vrea ca statul să-i plătească pentru fiecare refugiat capturat.

  • refugiati

    Un clip face înconjurul lumii din motive deloc de lăudat. Câțiva membri ai pazei de coastă din Turcia au folosit bețe pentru a lovi o barcă plină cu refugiați care se îndreptau spre Grecia.

  • O imagine cu un nou născut spălat deasupra unei bălţi în tabăra de refugiaţi de la Idomeni, de la graniţa dintre Macedonia şi Grecia, a făcut înconjurul internetului. După ce această fotografie a devenit virală, autorităţile greceşti au promis că vor reloca oamenii din tabăra supraaglomerată.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1