Medicii au fost şocaţi când au văzut ce avea în cap

Radiografie creier.jpg

radiografie creier vierme boala parazit
Radiografiile făcute din 2008 în 2012 arată cum s-a mișcat prin creierul pcientului
Foto: National Pictures
Citeste tot despre: 

Un bărbat din Marea Britanie s-a chinuit timp de patru ani cu niște dureri de cap groaznice, până ca medicii să-și dea seama că are un vierme în creier.

Pacientul de 50 de ani, din Londra, a cărui identitată nu a fost dezvăluită presei, a fost investigat amănunțit de medici timp de patru ani, însă nimeni nu și-a dat seama de prezența viermelui parazit în capul lui.

Medicii l-au testat pentru HIV, boala Lyme și sifilis, dar analizele au ieșit negative. Pe lângă migrene, englezul mai avea și crize de epilepsie, pierderi de memorie și simțul mirosului îi fusese aectat.

Specaliștii au fost șocați să vadă pe tomografiile făcute de-a lungul timpului o leziune, care se tot muta. Leziunea respectivă era de fapt un vierme plat parazit de 10 centimetri. După ce misterul bolii a fost elucidat, bărbatul a urmat un tratament medicamentos și și-a revenit complet la scurt timp, scrie ziarul Mirror.

Cel mai probabil, pacientul s-a ales cu viermele după ce a consumat crustacee infectate din lacuri sau carne crudă de reptile sau amfibieni.

Loading...

Citește și

  • Caz de film ştiinţifico-fantastic la Spitalul de Oftalmologie din Capitală. Un pacient s-a prezentat în faţa medicilor cu un vierme de peste 10 centrimetri în ochi.

  • Cazul bărbatului care a avut un vierme în ochi a şocat chiar şi lumea medicală din România. După primele investigaţii, parazitologii cred că e vorba de un vierme, dirofilaria, de origine mediteraneană. Medicii atrag atenţia că, dacă se confirmă acest lucru, autorităţile trebuie să înceapă din timp campania de combatere a ţânţarilor.

  • O fetiţă de şase ani, din China, a uimit lumea medicală după pe corpul ei a început să crească păr des, de culoare gri, într-un mod incontrolabil.