Trăim cu puştile lângă noi

Ultima actualizare:

    Localnicii speră ca până de Crăciun să  se trezească din acest coşmar
Localnicii speră ca până de Crăciun să se trezească din acest coşmar

De trei zile teroarea pluteşte pe străzile din Bruxelles! Şcolile rămân închise, metroul nu mai funcţionează şi instituţiile publice şi-au suspendat serviciile pe un termen nelimitat. Oamenii au ajuns la capătul răbdării.

De duminică şi până azi, 21 de persoane  au fost arestate în Bruxelles şi Liege şi s-au înteţit căutările lui Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii din 13 noiembrie, de la Paris. Conform informaţiilor de luni, 23 noiembrie, el a fost văzut într-un BMW îndreptându-se spre Germania.

În urma raziilor, poliţiştii belgieni au confiscat de la suspecţii reţinuţi 26.000 de euro, mai multe arme semiautomate şi materiale ce urmau să fie folosite la realizarea unor dispozitive explozive. Teroarea din inimile localnicilor este amplificată de tăcerea care s-a lăsat peste oraş. Terasele sunt pustii, magazinele închise şi mulţi au rămas fără provizii şi nu au de unde să-şi cumpere nici măcar o pâine. “Am şi eu familie şi nu deschid magazinul”, se auzeau replicile câte unui vânzător. Ieri, autobuzele au circulat însă pentru prea puţini călători.

Dacă într-o zi normală mijlocul de transport în comun era de bază pentru a face legătura între cele 19 municipalităţi care alcătuiesc Bruxellesul, luni, doi-trei rătăciţi mai puteau fi văzuţi aşteptând în staţii. “Trăim cu puştile lângă noi”, comentau indignaţi localnicii. Alţii îşi făceau poze cu soldaţii pentru că, numai în prezenţa lor, cele 1,2 milioane de suflete care populează metropola se simt în siguranţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net