Trăieşte cu o inimă scoasă la imprimantă

Ultima actualizare:

    Micuţa are Mina Khan are o nouă şansă la viaţă după operaţie revoluţionarăFoto: Guliver,  Rex Features
Micuţa are Mina Khan are o nouă şansă la viaţă după operaţie revoluţionarăFoto: Guliver, Rex Features

Când a născut, doctorii au anunţat-o pe Natasha Buckley că fetiţa ei s-ar putea să nu apuce vârsta de doi ani, din cauza unei afecţiuni la inimă. Iată însă că se mai întâmplă miracole!

Mina Khan s-a născut cu o gaură în peretele muscular aflat între cele două ventricole. Orice tentativă de a corecta printr-o operaţie malformaţia congenitală punea în grav pericol viaţa fetiţei. Din cauza aceasta, Mina leşina des, nu-şi oxigena plămânii şi nu se putea hrăni. În plus, din cauza bolii, fetiţa nu se putea dezvolta normal, ca ceilalţi copii. Iniţial doctorii au spus sec „e prea complicată afecţiunea pentru a putea fi tratată chirurgical”. Apoi a venit soluţia salvatoare: imprimanta 3D.

Chirurgii de la Spitalul St. Thomas, din Londra, au făcut o replică a inimii micuţei folosind tehnologia 3D. Ei au scanat în cele mai mici detalii organul bolnav cu un aparat de rezonanţă magnetică şi computer tomograf. Inima rezultată a făcut obiectul de studiu al doctorilor. S-a descoperit mărimea exactă a găurii şi dimensiunea peticului organic ce urma să fie montat. După o operaţie de peste 7 ore micuţa a fost salvată. În pieptul ei bate acum o inimă nouă şi are o şansă în plus la viaţă!

Aşa arată o inimă scoasă la imprimanta 3D
Aşa arată o inimă scoasă la imprimanta 3D

Cum a fost posibil miracolul istoric

La finele anului trecut reprezentanţi din cadrul Ministerului Apărării american anunţau că au făcut salturi majore în dezvoltarea tehnologiei de imprimare 3D. „Credem că încă din 2015 vor putea scoate la imprimantă ţesuturi organice pentru refacerea rănilor de război, mâncare şi chiar organe umane. Asta pentru că cercetarea din domeniul de „bio-imprimare” a făcut salturi majore”, a declarat pentru „Independent”, Dale Ormond, director în cadrul programului de cercetare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net