Tragedie în vacanţă! 29 de turiști germani au murit în Madeira

Ultima actualizare:

    Vehiculul morţii  s-a oprit într-o casă
Vehiculul morţii s-a oprit într-o casă

Zi neagră în paradis! Cel puţin 29 de turişti germani şi-au găsit sfârşitul miercuri seara în pitorescul arhipelag portughez, Madeira, din Oceanul Atlantic. Autocarul în care se aflau s-a răsturnat.

Ora 18.15: Turiştii germani, cu vârste între 40 şi 50 de ani, sosiţi să-şi petreacă Paştele catolic în Madeira, încep să urce voioşi de la hotelul de patru stele Quinta Splendida în autocarul firmei Travel One. Pleacă să ia cina la un restaurant cu produse tradiţionale portugheze din capitala Funchal. Ard de nerăbdare să ajungă. 

Echipele de  salvare au scos  cu greu victimele  din autocarul  zdrobit
Echipele de salvare au scos cu greu victimele din autocarul zdrobit

Ora 18.23: Autocarul demarează în forţă şi cei 57 de oameni de la bord tresaltă de bucurie. Nimeni nu îşi imaginează că nu vor sosi niciodată la destinaţie. Nimeni nu îşi închipuie că se află pe drumul morţii. Peisajul colinar feeric cu vegetaţie exotică îi îmbie la visare. 

Ora 18.30: Şoferul scapă de sub control autocarul şi toată lumea se trezeşte brusc din reverie. Din toate piepturile ţâşnesc urlete în timp ce colosul metalic iese de pe carosabil şi se prăbuşeşte într-o râpă, la o curbă. Ca într-un film de groază, autocarul se răstoarnă. Cade zeci de metri, oprindu-se într-o casă construită în pantă. Turiştii sunt aruncaţi ca păpuşile prin geamurile sparte. Alţii sunt zdrobiţi în interior şi totul în jur e jeluire, ţipete şi sânge. Accidentul îngrozitor s-a petrecut la numai 200 de metri de hotel, în apropiere de Caniço, aşezare ce face parte din oraşul Santa Cruz. Echipele de salvare sosesc în mare grabă şi transportă la spital 23 de răniţi, dintre care 5 în stare critică. 

Sunt adunate 28 de cadavre, 17 femei şi 11 bărbaţi. Sunt atât de zdrobite, încât nu li se poate stabili identitatea. O femeie grav rănită se stinge la spital. Numărul victimelor ajunge la 29. Şoferul şi ghidul, ambii portughezi, sunt răniţi. Cauzele tragediei sunt investigate. Există suspiciuni că s-a blocat pedala de acceleraţie sau au cedat frânele. Autocarul avea 5 ani vechime şi şoferul era experimentat. După ridicarea vehiculului desfigurat, cu două macarale, locul nenorocirii rămâne învăluit într-o tăcere asurzitoare. 

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net