Tragedie națională! 30 de persoane au murit într-un triplu atentat

atentat.jpg

atentat
Trei teroriști kamikaze s-au aruncat în aer
foto: Getty

Cel puțin 30 de persoane au murit, iar alte 80 au fost grav rănite în timpul unui triplu atentat sinucigaș. Trei teroriști kamikaze s-au aruncat în aer, sâmbătă (5 decembrie), provocând grave pagube umane la un târg comercial de pe insula Koulfoua, lacul Ciad, situată pe teritoriul statului cu acelaşi nume.

Inițial, autoritățile nu și-au dat seama ce organizație teroristă este responsabilă pentru cele trei atacuri, însă, ulterior, s-a descoperit că este vorba despre gruparea Boko Haram, originară din Nigeria. Atacurile au fost comise în zona insulei Koulfoua de pe lacul Ciad din Africa, potrivit reuters.com.

În prezent, în regiune a fost declarată stare de urgență, mai ales după dublul atac comis luna trecută în mod similar, în urma căruia au murit 12 persoane.

La începutul acestui an, mii de persoane au căutat refugiu pe insula Koulfoua, fugind de atacurile grupării Boko Haram.

Loading...

Citește și

  • atentat 1 decembrie targu secuiesc

    Marți (1 Decembrie), a fost dejucat un atentat terorist la Covasna. Ofițerii SRI (Serviciul Român de Informații) au arestat un suspect pe care îl urmăreau încă din luna august. Bărbatul ar face parte din gruparea numită „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate”.

  • turcia isis kamikaze atentat

    Un militant al grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) s-a aruncat în aer în timpul unui raid al poliției turce, sâmbătă (14 noiembrie). Atacul a avut loc în orașul Gaziantep, situat în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. În urma atentatului au fost răniți patru polițiști, dintre care unul se află în stare gravă.

  • explozie

    Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite într-un atentat produs în Camerun. Actul de terorism a fost pus în practică de către patru femei kamikaze, membre ale grupării islamiste Boko Haram.

  • Anul trecut, de 1 Decembrie, Istvan Beke a împânzit Târgu Secuiesc cu steaguri negre. Anul acesta a vrut să facă ceva special: un atentat cu bombă. Autorităţile îl urmăreau de câteva luni şi aşa au aflat de operaţiunea ”pizza”, după cum a numit-o chiar teroristul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1