Tragedie la concert: 6 morți și 120 de răniți

aaa22-baza-club-foto-epa-.jpg

Trei băieți, două fete și mama uneia dintre ele şi-au pierdut viaţa
Foto: EPA
Citeste tot despre: 

Scene de coșmar la o discotecă din provincia italiană Ancona în timpul concertului susținut de rapperul Sfera Ebbasta!

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, cineva din public a pulverizat în clubul în care se aflau în jur de 1.000 de persoane mai multe jeturi de spray paralizant. Panicată, mulțimea s-a călcat în picioare spre ieşire. 6 persoane, printre care și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au murit şi 120 au fost răniți, dintre care 12 se zbat între viață și moarte.

Carabinieri au izolat clubul din localitatea Madonna del Piano și au demarat ample cercetări. Echipajele de pe ambulanță au declarat pentru ”Corriere della Sera” că au pierit în ambuscada creată trei băieți, două fete și mama uneia dintre tinere.

Conform primelor informații, haosul din discotecă s-a declanșat după ce mai mulți tineri au simțit că le ard ochii și nu mai pot respira din cauză că cineva a pulverizat spray paralizant. A fost suficient ca cineva din mulțime să strige ”gaz toxic” pentru ca discoteca să se transforme într-un veritabil teatru de război.

Panica i-a făcut pe tineri să se înghesuie către ieșire. Unii au căzut și a fost călcați în picioare. Ambulanțierii sosiți la fața locului au explicat că trupurile persoanelor decedate ”erau complet desfigurate” din cauza sutelor de picioare care au trecut peste ele.
Presa italiană a comparat incidentul cu cel produs în piața San Carlo, din Torino la 3 iunie 2017, în timpul finalei Champions League. La data respectivă, în piață se aflau 30.000 de persoane. Patru adolescenți au dat cu spray cu piper și s-a creat un moment de haos soldat cu 1.500 de răniți și o femeie moartă.

Loading...