Top 10 cele mai mari mistere

Ultima actualizare:

    Top 10 cele mai mari misterefoto efemeride.ro
Top 10 cele mai mari misterefoto efemeride.ro

«Cea mai frumoasă trăire umană este misterul», spunea Albert Einstein, la începutul secolului al XX-lea. De atunci, şi până în prezent, multe evenimente controversate au întărit această idee. Click! vă prezintă Top 10 cele mai mari mistere ale lumii, care îi va convinge şi pe cei mai sceptici cititori.

1.Triunghiul Bermudelor. Legenda spune că zona aflată în nordul Oceanului Atlantic, cunoscută şi sub numele de Triunghiu Diavolului, atrage o serie de activităţi paranormale. În anul 1945, un grup de avioane militare, care transporta 14 oameni, a dispărut fără urmă. Au urmat multe alte dispariţii şi accidente legate de acea zonă.

Noi cercetări arată că vestita porţiune din nordul Oceanului Atlantic elimină bule de gaz atât de mari încât pot cuprinde un vas întreg și îl pot scufunda.

Madonna a lansat fraudulos single-ul «Illuminati». Unii dintre fanii artistei au luat-o ca pe confirmare a apartenenţei la acest ordin secret
Madonna a lansat fraudulos single-ul «Illuminati». Unii dintre fanii artistei au luat-o ca pe confirmare a apartenenţei la acest ordin secret

2. OZN-urile. Un veritabil loc 2 în Top 10 cele mai mari mistere alea lumii îl ocupă aparatele de zbor neidentificate. În perioada 1950-1960, mai mulţi americani au văzut, în mod repetat, diferite obiecte zburătoare care i-au băgat în sperieţi pe locuitorii Statele Unite.

Numărul de anunțuri privitoare la apariții de OZN-uri a crescut atât de mult, încât C.I.A a pus bazele unei colaborări cu „Air Force“ pentru a lămuri această enigmă. OZN-urile puteau fi văzute și de la sol, semănând panică în rândul cetăţenilor. Potrivit C.I.A, jumătate dintre acele aparate de zbor erau, de fapt, avioane de spionaj. Despre cealaltă jumătate nu se ştie nimic, nici în ziua de astăzi. Studiile continuă.

3. Jack Spintecătorul. Unul dintre cei mai cunoscuţi criminali în serie, a stârnit numeroase controverse cu privire la adevărata lui identitate. Este vorba despre Jack Spintecătorul. O scrisoare anonimă, trimisă poliţiei din Londra în anul 1888, avea să anunţe asasinarea a cinci prostituate. Scriitoarea Patricia Cornwell susţinea, într-o carte publicată în anul 2002, că a descoperit identitatea criminalului. Oamenii legii l-au luat în vizor pe Walter Sickert, transformându-l în principalul suspect. Cu toate acestea, adevăratul autor al lanţului de crime din Londra, de la sfârşitul secolului al XIX-lea, nu a fost niciodată descoperit.

Top 10 cele mai mari mistere se deschide cu Triunghiul Bermudelor. Această zonă este strâns legată de numeroase dispariţii
Top 10 cele mai mari mistere se deschide cu Triunghiul Bermudelor. Această zonă este strâns legată de numeroase dispariţii

4. Dispariţia lui Jimmy Hoffa. Un alt eveniment care se încadrează în categoria Top 10 cele mai mari mistere ale lumii, este dispariţia lui Jimmy Hoffa, un sindicalist american, decedat oficial în 1982. A fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru luare de mită şi fraudă. Jimmy a fost văzut pentru ultima oară într-o parcare din faţa unui restaurant din Detroit. Se pare că se întâlnise cu doi lideri ai lumii mafiote, Anthony Giacolone și Anthony Provenzano din New Jersey. Cei doi au susţinut că nu l-au întâlnit cu Hoffa în acea zi.

Din cercetările efectuate de FBI, reiese că Hoffa devenise indezirabil pentru cercurile mafiote. Un ucigaş implicat în mai multe crime petrecute în acea perioadă a recunoscut că i-a tras două gloanţe în spate lui Hoffa şi apoi l-a incinerat. Povestea a devenit subiect de film, iar  Sylvester Stallone a ajuns să joace rolul lui Johnny Kovak, personaj bazat pe biografia lui Hoffa.

Alte întâmplări petrecute în America, incluse în Top 10 cele mai mari mistere

5. Marie Celeste Nava comercială Amazon, redenumită Marie Celeste a plecat de la New York spre Genova în 1872. O lună mai târziu, a fost decoperită în strâmtoarea Gibraltar, goală. Cu toate că nava era intactă şi bunurile transportate, neatinse, toate cele zece persoane de la bord au dispărut. Nu au existat indicii cum că Marie Celeste ar fi fost atacată de piraţi, de aceea misterul a rămas încă neelucidat.

Jack Spintecătorul completează podimiul Top 10 cele mai mari mistere
Jack Spintecătorul completează podimiul Top 10 cele mai mari mistere

6. Masoneria. O poziţie importantă în Top 10 cele mai mari mistere o ocupă Francmasoneria. Aceasta reprezintă un ordin inițiatic al cărei membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale , prin inițierea conformă unui ritual comun. Francmasoneria există astăzi în forme variate, numărând peste 5 milioane de membri.Istoria acestui curent este, oarecum, neclară. În ciuda publicării a numeroase carţi şi articole referitoare la Francmasonerie, originea acesteia rămâne un secret pastrat cu sfinţenie.

Madonna a negat informaţiile apărute în presa americană potrivit cărora un single al ei, "Illuminati", publicat fraudulos online la sfârşitul anului 2014, ar reprezenta o mărturisire a apartenenţei sale la acel ordin secret şi a spus că îi cunoaşte pe adevăraţii membri ai grupului misterios. Piesa a fost produsă de Kanye West.

La jumătate, în top 10 cele mai mari mistere este nava Marie Celeste. În 1872, cele 10 persoane de la bord au dispărut, cu toate că nava a rămas intactă şi marfa neatinsă
La jumătate, în top 10 cele mai mari mistere este nava Marie Celeste. În 1872, cele 10 persoane de la bord au dispărut, cu toate că nava a rămas intactă şi marfa neatinsă

Evenimente recente, din Top 10 cele mai mari mistere ale lumii

7. Piticul înfricoşător În 2008, un pitic ciudat a fost filmat în Argentina. Jose Alvarez a declarat pentru ziarul local El Tribuno că a surprins creatura pe peliculă, în oraşul său natal, General Guemes, din provincia Salta. El spune: “Vorbeam despre ultima noastră aventură la pescuit. Se întâmpla dimineaţa. Am început să filmez cu telefonul mobil, în timp ce prietenii mei vorbeau şi râdeau. La un moment dat am auzit un zgomot ciudat, ca şi cum cineva ar fi aruncat cu pietre. Apoi am văzut că iarba se mişca. La început am crezut că era un câine, dar când am văzut piticul ni s-a făcut într-adevăr frică”.Mai mulţi locuitori ai oraşului au mărturisit la rândul lor că au văzut ciudata creatură, stârnind astfel o panică generală. 

8. Poltergeist Top 10 cele mai mari mistere ale lumii prezintă fenomenul poltergeist. Fără îndoială, una dintre cele mai stranii întâmplări care poate apărea în viaţa cuiva. Fenomenul poltergeist constă în manifestarea unei entități imperceptibile. De obicei, o astfel de manifestare include obiecte neînsufleţite în mişcare. Cei care au avut contact cu acest fenomen, practic, au văzut obiecte mişcându-se fără ca vreo persoană să fie în apropierea lor. Găsiţi mai jos imagini surprinse de persoane care au avut contact cu acest fenomen terifiant.

9.Exorcizarea. Anneliese Michele a fost o tânără din Germania, de religie catolică, despre care s-a spus că ar fi fost posedata de demoni. Oficial, a murit în 1976, de foame şi din cauza deshidratării. Viaţa lui Michele a fost una foarte grea. Suferinţele fetei au fost considerate de medici drept grave afecţiuni psihiatrice. Aceste manifestări înfricoşătoare i-au furat copilăria. De la vârsta de 16 ani până la 23 de ani, viaţa lui Michele a fost un adevărat coşmar. La 18 ani a suferit un atac epileptic.

La scurt timp, a început să aibă halucinaţii în timp ce se închina şi auzea voci care îi spuneau că este posedată. Avea un comportament din ce în ce mai ciudat: îşi bea propria urină, mânca păianjeni şi cărbune, îşi sfâşia hainele şi urla ca din gură de şarpte. Ajunsese să cântărească 30 de kilograme, la 23 de ani.

Într-un final, a ajuns la Biserică pentru a fi exorcizată. A murit în timpul ritualului, iar preoţii care au participat la exorcizare au fost acuzaţi de crimă. Oamenii vremii au crezut cu tărie în ideea că Michel a fost posedată de demoni şi că ar fi ajuns în această situaţie pentru că a încercat să se sinucidă. Povestea terifiantă a lui Anneliese Michel a inspirat două filme de groază: "Exorcizarea lui Emily Rose" si "Requiem".

Povestea Anneliesei Michele ocupă penultima poziţie în Top 10 cele mai mari mistere. Cazul nemţoaicei este cunoscut de întreaga lume
Povestea Anneliesei Michele ocupă penultima poziţie în Top 10 cele mai mari mistere. Cazul nemţoaicei este cunoscut de întreaga lume

10. Pe ultimul loc, în top 10 cele mai mari mistere ale lumii se află dispariţia a 50.000 de soldaţi, în deşertul Sahara, în jurul anului 524 î.Hr. Se presupune că armata a fost înghiţită de o furtună de nisip uriaşă. Potrivit istoricului Herodot, Cambyses al II-lea, fiul regelui Persiei, a trimis armata să distrugă Oracolul lui Amun din oaza Siwa. "Un vânt puternic şi mortal a apărut din sud, aducând coloane uriase de nisip care au acoperit în intregime trupele, iar asta a cauzat dispariţia lor", a scris Herodot.

Top 10 cele mai mari mistere se încheie cu dispariţia unei armate formată din 50.000 de soldaţi. Se presupune că au fost înghiţiţi de o furtună de nisip
Top 10 cele mai mari mistere se încheie cu dispariţia unei armate formată din 50.000 de soldaţi. Se presupune că au fost înghiţiţi de o furtună de nisip

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net