Toată lumea e cu ochii pe Carnavalul de la Rio. Dezmăț până în zori pe plaja Copacabana

Ultima actualizare:
Carele alegorice, pline cu  zeci de dansatori de samba
Carele alegorice, pline cu zeci de dansatori de samba

La 21 februarie s-a dat startul la petrecere! Întreaga planetă e cu ochii pe Rio de Janeiro unde carele alegorice, dansatoarele de samba sumar îmbrăcate defilează pe străzi. Milioane de turişti din întreaga lume iau cu asalt capitala petrecerii mondiale şi sărbătoresc ultimele zile dinaintea Postului Paştelui. Anul acesta Carnavalul ţine între 21 şi 29 februarie.

Festivităţile de la Rio au început în negura vremii, prima sărbătoare asemănătoare celei din zilele noastre a fost atestată istoric la 1640. La vremea respectivă, ospeţele generoase erau închinate zeului grec al vinului, Bachus sau Dionisos, în accepţie romană. Festivalul ”Entrudo” a fost adus de portughezi în Brazilia şi în 1840 a devenit o veritabilă mascaradă stradală, inspirată clar din spectacolele veneţiene cu măşti.

Fetele sexy din Rio  se distrează în  cartierele mărginaşe
Fetele sexy din Rio se distrează în cartierele mărginaşe

Muzica pe care se dansa atunci era polka sau vals, însă influenţele africane au apărut odată cu primii sclavi aduşi de cuceritori în Brazilia.

Sambadromul dă ora exactă  a super-petrecerii
Sambadromul dă ora exactă a super-petrecerii

Aşa se face că din 1917, samba devine muzica oficială a spectacolului şi acest gen muzical devine un soi de simbol naţional, pătrunzând în profunzimea identitară a societăţii şi a poporului brazilian.

Samba, la putere din anul 1917

Sambadromul este scena supremă a Carnavalului. Aici se strâng cele mai cunoscute, mai mari şi mai vechi şcoli de dans din Brazilia. La festivităţile din acest an vor participa peste 8.000 de dansatori şi vor defila zeci de care alegorice care vor avea ca tematică natura şi cerul.

Petrecerile o ţin lanţ  pe plaja Copacabana
Petrecerile o ţin lanţ pe plaja Copacabana

Duminică, 23 februarie, paradele încep la ora locală 21.30 şi se încheie la 3.30 dimineaţa. Vor defila renumitele şcoli de samba Estacio de Sa, Viraduoro, Mangueira, Paraiso do Tuiuti, Grande Rio, Uniao da Ilha şi Portela. Luni, 24 februarie, nebunia continuă cu şcolile de dans Sao Clemente, Vila Isabel, Salgueiro, Unidos da Tijuca, Micodade, Beija-Flor.

Mii de turişti se strâng la  spectacolele de pe plaja Ipanema
Mii de turişti se strâng la spectacolele de pe plaja Ipanema

Carnavalul a sfidat în 2015-2016 virusul Zika şi în acest an sfidează epidemia de coronavirus (COVID-19 sau SARS-CoV-2). Ca în fiecare an, Hotelul Copacabana organizează un bal exclusivist la care participă bogătaşii planetei pentru că biletele de intrare pleacă de la 1.500 de dolari şi pot ajunge la 10.000 de dolari, dacă se respectă tradiţia din 2010.

Atmosfera incendiară  este o obişnuinţă pentru  Carnavalul de la Rio
Atmosfera incendiară este o obişnuinţă pentru Carnavalul de la Rio

Însă pentru turiştii dornici de senzaţii fierbinţi braziliene, trebuie ţinut cont că pe renumitele plaje Copacanaba şi Ipanema se organizează veritabile dezmăţuri până în zori de zi. Dansatoarele sexy care nu au reuşit să îşi facă loc în echipele care reprezentau la paradă diferitele şcoli de samba braziliene, vin aici, pe plajă, pentru a dansa cu turiştii şi pentru a face spectacol la lumina artificiilor şi a Lunii. Ca în fiecare an, peste 20.000 de agenţi de ordine vor fi dizlocaţi în Rio de Janeiro pentru a avea grijă ca petrecerea să nu degenereze.


    Atmosfera incendiară  este o obişnuinţă pentru  Carnavalul de la Rio
Atmosfera incendiară este o obişnuinţă pentru Carnavalul de la Rio

Pe Sambadrom nu vor avea acces decât 80.000 de spectatori ceea ce îi obligă pe mulţi, ca şi în alţi ani, să ia cu asalt cluburile de dans, barurile şi petrecerile spontane care au loc pe plajă. Printre vedetele internaţionale care participă în mod regulat la Carnaval le menţionăm pe Paris Hilton, Will Smith, Monica Bellucci, actorul francez Vincent Cassel şi chiar David şi Victoria Beckham. Maratonul de samba este difuzat în direct de posturile de televiziune din întreaga Americă Latină şi este considerat de mulţi drept cea mai bună terapie împotriva depresiei provocate de stresul cotidian.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net