Tinerele din Arabia Saudită iau lecţii de autoapărare într-o sală secretă. Cine le antrenează

Ultima actualizare:

    Zeci de fete şi de femei frecventează sala secretăFoto:Arhivă personală
Zeci de fete şi de femei frecventează sala secretăFoto:Arhivă personală

Vizitatorii Arabiei Sudite consideră că este dificil să descopere lucruri noi, în profunzime despre cultura şi normele de aici, căci locuitorii sunt adesea puţin comunicativi şi foarte discreţi. În ciuda imaginii care îi învăluie, saudiţii au ştiut întotdeauna să se distreze atunci când este cazul. În ultimele luni, femeile au primit din ce în ce mai multe drepturi, iar gestul uneia oferă speranţe multora.

În Jeddah, un oraş micuţ aflat în apropiere de Marea Roşie, o femeie de 41 de ani a desoperit, prin propria experinţă, că regulile impuse reprezentantelor sexului frumos devin din ce în ce mai puţine. Halah al Hamrani este cea care se bucură de faptul că se fac paşi mici, dar siguri spre diminuarea diferenţelor de gen şi contribuie activ la emanciparea femeilor.

Provenită dintr-o mamă saudită şi un tată american, al Hamrani a fost crescută într-un mediu liniştit şi tolerant, fiind încurajată de la o vârstă fragedă să practice difertie sporturi, printre care s-au numărat şi artele marţiale. A câştigat centrua neagră la jujitsu la vârsta de 18 ani. "Am fost crescută în spiritul ideei potrivit căreia femeile pot face orice. Sportul este foarte important pentru a putea fi flexibil. Să fii capabilă să te aperi este un lucru benefic atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Îţi oferă un sentimetn de putere. Îmi doresc ca femeile saudite să se simtă aşa", a declarat aceasta pentru independent.co.uk.


    Fondatoarea sălii trebuie să îşi ascundă activitatea faţă de autorităţi Foto:Arhivă personală
Fondatoarea sălii trebuie să îşi ascundă activitatea faţă de autorităţi Foto:Arhivă personală

Sala la care femeile pot veni pntru a învăţa secretele autoapărării se numeşte "FlagBoxing" şi are deviza "Luptă ca o fată". Desigur, este atent mascată pentru a nu putea fi identificată de cei care sunt împotriva unui asemena gest. Geamurile sunt opace, nu există nici măcar un semn care să indice prezenţa unei săli de sport în zonă şi se află în subsolul unui bloc.  "În locul acesta am învăţat să fiu mai empatică şi să înţeleg cât de greu le este unora dintre elevele mele să renunţe la tot ce au învăţat, la valorile tradiţionale", a povestit fondatoarea clubului.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net