Timp de 38 de minute, locuitorii din Hawaii au crezut că vor fi loviți de o rachetă nord-coreeană

O alertă a fost transmisă din greşeală locuitorilor din Hawaii, sâmbătă dimineața, în jurul orei 8:00, pentru a-i preveni în legătură cu un atac iminent al unei rachete balistice şi pentru a le cere să se pună la adăpost, informaţia fiind imediat dezminţită de autorităţi, informează BBC.

"Ameninţare cu rachetă balistică. Căutaţi imediat adăpost. Acesta nu este un exerciţiu", a fost mesajul transmis locuitorilor. După 12 minute, autorităţile au anunţat pe Twitter că a fost vorba de o alarmă falsă, însă panica a început deja să se instaleze în arhipelag. "A fost emisă o alarmă din GREŞEALĂ. NU există nicio ameninţare în statul Hawaii", a anunţat poliţia din Honolulu, însă abia după 38 de minute a fost trimis un nou mesaj de alertă pe telefoanele oamenilor! Până la dezmințire, acest mesaj de alarmă a apărut și la televizor, în timpul transmisiilor TV.

Momentele de groază sunt de nedescris. Oamenii și-au abandonat mașinile personale în mijlocul drumului și au încercat să își găsească adăpost în calea inevitabilului. H-3, una dintre autostrăzile cele mai circulate din nordul orașului Honolulu era plină de mașini abandonate, după ce șoferii fugiseră spre un tunel din apropiere pentru a se adăposti din calea presupusului atac.

Angajatul Apărării Civile și-a dat seama că a activat alerta numai în momentul când a fost sunat, la rândul lui, pe telefon! Actorul Jim Carrey a mărturisit că, atunci când s-a trezit, era sigur „că mai aveam doar 10 minute de trăit. Dar a fost o alarmă falsă. Dacă îi vom permite acestui nebun (n.r. Donald Trump) și acestui corupt congres republican să continue să ne alieneze de lumea întreagă vom ajunge să suferim dincolo de imaginația noastră!” Nici Jamie Lee Curtis nu a stat deoparte și i-a scris lui Donald Trump pe Twitter. „Tu ești de vină pentru această panică, din cauza aroganței, narcisismului, egoului și imaturității tale! Să îți fie rușine!”

loading...
Loading...