Theresa May solicită o nouă amânare a Brexitului şi o întrevedere cu liderul opoziţiei

theresa-may

theresa may declaratii despre brexit
Theresa May spera ca Brexitul să se producă până pe 22 mai
Foto:GettyImages

Premierul britanic Theresa May a cerut o nouă amânare scurtă a Brexitului, în declaraţii în faţa reporterilor după o şedinţă maraton a guvernului, scrie The Guardian.

Theresa May a declarat că înţelege faptul că unele persoane sunt săturate de tot procesul şi că doresc să părăsească UE fără acord, însă a precizat că ea doreşte un astfel acord şi că este nevoie de o amânare scurtă a Brexitului, relatează theguardian.com. 

Premierul a precizat că dezbaterea nu mai poate continua şi a adăugat că abordarea Camerei Comunelor, care a respins toate alternativele la Brexit, nu a funcţionat. În plus, ea s-a oferit să participe la o serie de discuţii cu liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, pentru a ajunge la un plan. Premierul britanic a subliniat că speră ca acest plan să includă acordul retragerii negociat de ea cu Uniunea Europeană. În finalul discursului, Theresa May a precizat că este necesar ca amânarea să fie cât mai scurtă cu putinţă. În urma discuţiei pe care ar urma să o poarte cu Jeremy Corbyn ar fi creat un plan final care ar fi suspus unui vot în parlament, iar apoi prezentat în faţa Uniunii Europene. 

În cazul în care ea şi liderul opoziţiei nu ar ajunge la un acord, atunci Camera Comunelor va trebui să voteze pentru mai multe opţiuni referitor la relaţia viitoare cu Uniunea Europeană. Theresa May a decarat că Guvernul va repsecta decizia finală a Camerei Comunelor şi îşi pune speranţă în faptul că întregul proces nu va depăşi data de 22 mai întrucât nu îşi doreşte ca Marea Britanie să participe la alegerile europarlamentare care vor avea loc în această dată.  

Loading...

Citește și

  • Potrivit presei internaționale, premierul Theresa May a confirmat, într-un discurs ţinut în Parlament, amânarea votului asupra acordului privind Brexit, susținând că va discuta de urgenţă cu liderii Uniunii Europene. În timpul cuvântării sale, cei prezenți au avut un moment în care au izbucnit în râs în timpul în care May explica faptul că există susținere pentru majoritatea păriților acordului și că „a ascultat foarte atent tot ce s-a dezbătut în Camera Comunelor”.

  • Guvernul britanic a aprobat, miercuri, 14 noiembrie, după o lungă ședință, acordul pentru Brexit, de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Anunțul cu privire la această decizie a fost făcut de către premierul Theresa May.