Theresa May solicită o nouă amânare a Brexitului şi o întrevedere cu liderul opoziţiei

Ultima actualizare:

    Theresa May spera ca Brexitul să se producă până pe 22 mai Foto:GettyImages
Theresa May spera ca Brexitul să se producă până pe 22 mai Foto:GettyImages

Premierul britanic Theresa May a cerut o nouă amânare scurtă a Brexitului, în declaraţii în faţa reporterilor după o şedinţă maraton a guvernului, scrie The Guardian.

Theresa May a declarat că înţelege faptul că unele persoane sunt săturate de tot procesul şi că doresc să părăsească UE fără acord, însă a precizat că ea doreşte un astfel acord şi că este nevoie de o amânare scurtă a Brexitului, relatează theguardian.com. 

Premierul a precizat că dezbaterea nu mai poate continua şi a adăugat că abordarea Camerei Comunelor, care a respins toate alternativele la Brexit, nu a funcţionat. În plus, ea s-a oferit să participe la o serie de discuţii cu liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, pentru a ajunge la un plan. Premierul britanic a subliniat că speră ca acest plan să includă acordul retragerii negociat de ea cu Uniunea Europeană. În finalul discursului, Theresa May a precizat că este necesar ca amânarea să fie cât mai scurtă cu putinţă. În urma discuţiei pe care ar urma să o poarte cu Jeremy Corbyn ar fi creat un plan final care ar fi suspus unui vot în parlament, iar apoi prezentat în faţa Uniunii Europene. 

În cazul în care ea şi liderul opoziţiei nu ar ajunge la un acord, atunci Camera Comunelor va trebui să voteze pentru mai multe opţiuni referitor la relaţia viitoare cu Uniunea Europeană. Theresa May a decarat că Guvernul va repsecta decizia finală a Camerei Comunelor şi îşi pune speranţă în faptul că întregul proces nu va depăşi data de 22 mai întrucât nu îşi doreşte ca Marea Britanie să participe la alegerile europarlamentare care vor avea loc în această dată.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net