Terra e bombardată de asteroizi ca pe vremea dinozaurilor

Ultima actualizare:

    Tot mai mulţi asteroizi cad pe Terra
Tot mai mulţi asteroizi cad pe Terra

Terra e bombardată de asteroizi mai mult ca înainte, ca pe vremea dinozaurilor. Oamenii de știință nu știu de ce și de unde vin.

Terra e bombardată de asteroizi, potrivit unui studiu, numărul rocilor spaţiale care cad pe plaentă s-a triplat în cursul ultimilor 290 de milioane de ani. Oamenii de ştiinţă se miră de ce.

Experţii cred că misterioasa creştere a numărului de asteroizi a dus la extincţia dinozaurilor în urmă cu circa 60 de milioane de ani. “Ar fi probabil corect că asta a fost soarta dinozaurilor”, spune autorul studiului, Dr Thomas Gernon, de la Universitatea din Southampton. “Extincţia lor era inevitabilă dat fiind apariţia de roci spaţiale mari care au intrat în coliziune cu Pământul”, a adăugat acesta.

Cercetătorii de la Universitatea din Southampton au examinat craterele de asteroizi de pe lună în vederea analizei. Multe din craterele vechi de pe Pământ au fost etodate de-a lungul timpului. Luna nu are această problemă, asta însemnând că găurile sunt intacte. Deoarece Pământul şi Luna au fost lovite în aceeaşi proporţie de asteroizi de-a lungul timpului, cerecetătorii pot data craterele lunare pentru a înţelege mai multe lucruri despre cele ale noastre. Cercetătorii au studiat craterele şi au descoperit că cele de dinainte de 290 de milioane de ani erau mai puţine.

Este neclar ce a cauzat creşterea numărului de asteroizi care cad pe Terra. Echipa de cercetători spune că asteroizii este posibil să fi jucat un rol masiv în evenimentele de extincţie importante din trecut, cum ar fi distrugerea dinozaurilor. Creşterea numărului de roci spaţiale este o ameninţare şi la adresa oamenilor, deşi multe sunt prea mici pentru a provoca distrugeri pe planetă. Terra e bombardată de asteroizi mai mult ca înainte, ca pe vremea dinozaurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net