Teroriștii prelevează organe de la victime pentru a-şi finanţa operaţiunile

Ultima actualizare:

    Românca bănuită de terorism în Italia a fost eliberatăFoto: english.alarabiya.net
Românca bănuită de terorism în Italia a fost eliberatăFoto: english.alarabiya.net

Ambasadorul irakian la ONU a cerut marţi Consiliului de Securitate al organizaţiei să verifice acuzaţiile potrivit cărora gruparea Stat Islamic (SI) prelevează organe umane pentru a-şi finanţa operaţiunile, relatează CBS, în pagina electronică.

Ambasadorul Mohamed Alhakim le-a spus reporterilor că, în ultimele săptămâni, au fost descoperite cadavre cu incizii chirurgicale şi fără rinichi sau alte organe, aruncate în gropi comune.

"Avem cadavre. Veniţi şi examinaţi-le", a spus el. "Este clar că lipsesc unele părţi din ele", a adăugat ambasadorul. El a afirmat, de asemenea, că aproximativ zece medici au fost "executaţi" la Mosul pentru că au refuzat să participe la prelevarea de organe. Alhakim a informat Consiliul de Securitate despre situaţia din Irak şi a acuzat SI de "genocid" împotriva unor grupuri etnice, scrie Mediafax.

Emisarul ONU în Irak, Nikolai Mladenov, a declarat că 790 de persoane au murit în ianuarie din cauza conflictului armat şi a terorismului. El a subliniat numărul tot mai mare de informaţii şi acuzaţii potrivit cărora SI foloseşte prelevarea de organe drept metodă de finanţare, adăugând că gruparea îşi extinde tacticile de la zi la zi.

El a afirmat că obiectivul cel mai presant al Irakului este să recâştige teritoriul vast cucerit de SI în ultimul an. Militanţii sunniţi au ocupat o treime din Irak şi Siria vecină, teritorii în care au impus legea islamică.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net