Teroriști ISIS, arși de vii de propriii lideri fiindcă au pierdut lupta

teroristi_isis.jpg

teroristi isis
Nici teroriștii ISIS nu sunt feriți de cruzimea practicată de «semenii» lor
foto: Getty

Militanții grupării teroriste Stat Islamic/Daesh au demonstrat, încă o dată, că nimic nu le poate sta în cale. Nici măcar forțele proprii. Liderii organizației a ars mai mulți soldați proprii de vii după ce aceștia au pierdut bătălia împotriva trupelor irakiene pentru un oraș.

Învinși în încercarea de a ocupa orașul Ramadi, capitala provinciei Anbar, aceștia au fugit în Mosul, însă nu au fost primiți cu brațele deschise. Liderii ISIS i-au incendiat în mijlocul pieței principale. Masacrul a fost comis cu scopul de a transmite un mesaj celorlalți militanți.

„Au fost grupați împreună și li s-a spus să stea în cerc. Apoi li s-a dat foc, să moară”, a declarat un fost cetățean irakian, care acum locuiește în Statele Unite ale Americii, însă nu a pierdut contactul cu familia, care a rămas în orașul natal.

Pierderea orașului Ramadi înseamnă un mare dezavantaj în încercarea extremiștilor islamiști de a crea un califat în Irak și Siria, potrivit dailymail.co.uk. Specialistul în terorism Michael Perfent susține că tragicul eveniment reprezintă un semn al destrămării grupării teroriste. „ISIS se destramă, paranoică, dinăuntru. Folosesc execuțiile femeilor și ale copiilor pentru a intimida – cu cât mai crudă este tactica, cu atât mai disperați sunt liderii”, explică el.

Lupta din Ramadi a reprezentat o mare victorie pentru armata irakiană, în contextul în care a pierdut lupta cu ISIS din nordul și vestul țării, în urmă cu 18 luni.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1