Terorist din Paris, identificat. Familia lui a fost arestată

Ultima actualizare:

    Unul dintre teroriștii sinucigași de la Bataclan a fost indentificatFoto: AP
Unul dintre teroriștii sinucigași de la Bataclan a fost indentificatFoto: AP

A fost identificat unul dintre teroriștii care au îndoliat Europa. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate simultane, în Paris, care s-au soldat cu moartea a cel puțin 129 de persoane, și rănirea altor 350. Unul dintre jihadiști a fost identificat după amprente. Autoritățile franceze i-au găsit degetul în locul unde s-a aruncat în aer.

Este vorba de Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani. El este unul dintre cei trei teroriști care s-au aruncat în aer la sala de concerte Bataclan, unde cânta formația americană Eagles of Death Metal.  Omar s-a născut în suburbia pariziană Courcouronnes și a fost arestat de opt ori până acum. Era pe lista autorităților pentru acte criminale minore. Investigatorii susțin că Omar Ismail Mostefai a fost în Siria anul trecut, relatează The Daily Mail.

Tatăl lui Omar, dar și fratele lui în vârstă de 34 de ani, au fost arestați sâmbătă (14 noiembrie), iar casa lor a fost percheziționată.  Autoritățile l-au identificat pe Omar Ismail Mostefai după amptrente, aceștia găsindu-i un deget printre cadavrele de la sala Bataclan.

Omar Ismail Motefai s-a născut la 21 noiembrie 1985, în suburbia Courcouronnes, din Paris. A fost reținut de către polițiști de opt ori, în intervalul 2004-2010, dar nu a stat deloc după gratii. Cu toate acestea, până vineri (13 noiembrie), bărbatul nu a fost implicat în nici o investigație de natură teroristă. Se pare însă că Omar Ismail Motefai a petrecut un an în Siria, luptând alături de gruparea teroristă ISIS, care a revendicat atacurile de la Paris. Din 2010, bărbatul apărea în dosarele serviciilor secrete franceze ca suspect de extremism islamic, însă nu a fost pus sub urmărire niciodată.

Fratele teroristului s-a predat poliției după ce a aflat că Mostefai a fost implicat în atentatele care au curmat viața a peste 129 de oameni. Acesta susține că nu a mai vorbit cu fratele său de câțiva ani și că știa că este un infractor, dar nu și-a imaginat niciodată că este și un terorist.

Autoritățile franceze nu știu nici acum câți teroriști au fost implicați în atentatele de vineri seară (13 noiembrie). Cert este că șapte dintre aceștia s-au aruncat în aer, iar unul a fost ucis de către forțele de ordine.

Atentatele de la Paris, în imagini

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net