Tentativă de atentat la un patinoar din Germania, dejucată de poliție

Ultima actualizare:

    Polițiștii l-au arestat pe suspectFoto: AFP
Polițiștii l-au arestat pe suspectFoto: AFP

Un german de 29 de ani a fost arestat de către forțele speciale ale poliției după ce a încercat să comită un atentat la un parinoar dintr-o piață din Karlsruhe.

Dasbar W. este bănuit că a susţinut şi a fost membru al grupării teroriste Stat Islamic, a indicat parchetul antiterorist german, care adaugă că cel acuzat este "serios suspectat de pregătirea unei acţiuni violente", potrivit Agerpres. Suspectul ar fi intenționat să lovească mulțimea din jurul unui patinoar folosindu-se de un "vehicul-berbece". Conform polișiștilor, bărbatul a identificat parcul cu ceva timp în urmă și a știut că acolo se va desfățura planul său diabolic. Mai mult, anchetatorii au precizat faptul că au fost găsite materiale video de propagandă pentru gruparea teroristă Stat Islamic încărcate pe internet de Dasbar între aprilie și iulie 2015.

Această arestare are loc la o zi după împlinirea unui an de la atentatul jihadist de la târgul de Crăciun din Berlin, cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german. Pe 19 decembrie 2016, 12 oameni au murit şi mai multe sute au fost răniţi după ce Anis Amri a intrat cu un camion-berbece în mulţime, cu sânge rece. 

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net