Tensiunea dintre Trump și Obama, dată de gol la întâlnirea de la Casa Albă

Ultima actualizare:

    Atitudinea celor doi a trădat o oarecare ostilitateFoto: EPA
Atitudinea celor doi a trădat o oarecare ostilitateFoto: EPA

Prima întâlnire dintre Barack Obama și Donald Trump a avut loc la Casa Albă, joi, 10 noiembrie. Cei doi au discutat despre politica externă și internă, dar și despre felul în care se va face tranziția de la administrația condusă de Obama către cea pe care Trump o va lua în primire în ianuarie 2017.

Întâlnirea a ținut o oră și jumătate, iar la sfârșitul ei, cei doi protagoniști au vorbit pentru câteva minute cu presa. Mimica și gestica actualului președinte și ale celui ales i-au dat de gol în privința relațiilor tensionate dintre ei. În timp ce Obama a părut resemnat, Trump s-a fâțâit pe scaun și a evitat în câteva rânduri contactul vizual. Amândoi au încercat să se așeze într-o postură dominatoare, de aceea au ținut picioarele depărtate, a fost concluzia unui specialist în limbajul corporal, contactat de Daily Mail.

Patti Wood a fost de părere că Obama a fost extrem de obosit, resemnat și fără speranță, în timp ce magnatul devenit președinte a fost nesigur, serios și poate temător. Trump l-a numit pe cel în locul căruia va ajunge în ianuarie un “om bun”, deși în trecut l-a atacat în nenumărate rânduri.


    Trump a ținut mâinile în jos, iar Obama l-a atins reconfortant pe brațFoto: EPA
Trump a ținut mâinile în jos, iar Obama l-a atins reconfortant pe brațFoto: EPA

Ambii au luat poziția masculului alfa , din dorința de a-și arăta superioritatea, dar în cazul lui Obama, acest gest spune că este încă acela cu pâinea și cuțitul în mână. Mâinile lui Donald au atras atenția cel mai tare. Le-a ținut împreunate ca într-o rugăciune, dar cu degetele îndreptate în jos, ca semn că a învățat ceva nou, a spus experta în limbaj corporal, dar și ca indiciu de masculinitate, competivitate și grabă.

„Am avut oportunitatea să am o conversație excelentă cu președintele ales Trump (...), am vorbit despre câteva dintre problemele organizaționale de la Casa Albă, am vorbit despre politica externă, despre politica internă”, a explicat actualul președinte american. „Am fost încurajat de interestul președintelui ales Trump de a lucra cu echipa mea privind multiplele probleme ale aceste țări și cred că este important pentru noi toți să colaborăm, să lucrăm împreună”, a declarat Barack Obama, la finalul întâlnirii cu Donald Trump. Deși cuvintele sale au indicat o oarecare mulțumire, gesturile l-au trădat și au dezvăluit că acesta ar fi fost fericit cu un alt deznodământ la alegeri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net