Teama de coronavirus! Japonia închide toate şcolile până în aprilie

Ultima actualizare:

    Cetățeni pe străzile din Tokyo, JaponiaFoto: Getty
Cetățeni pe străzile din Tokyo, JaponiaFoto: Getty

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a cerut joi, 27 februarie, tuturor grădiniţelor, şcolilor elementare şi liceelor la nivel naţional să închidă activitatea începând de luni până după vacanţa de primăvară a elevilor, din cauza coronavirusului.

„S-au făcut eforturi pentru a preveni răspândirea infecţiei în rândul copiilor din fiecare regiune, iar în următoarele una-două săptămâni va fi o perioadă extrem de critică”, a spus Abe, într-o reuniune a miniştrilor Cabinetului, cu privire la criza generată de focarul de coronavirus. El a afirmat totodată că Guvernul acordă prioritate sănătăţii şi siguranţei copiilor, informează News.ro.

Anunţul a apărut ca urmare a numărului de pacienţi cu virus COVID-19 confirmat, care este în creștere, depăşind joi 200 în Japonia, cu excepţia celor peste 700 de pacienţi infectaţi din nava de croazieră Diamond Princess.

Consiliul de învăţământ din Hokkaido a cerut autorităţilor locale să închidă temporar toate liceele publice şi private, în efortul de a stopa răspândirea virusului, deoarece peste 50 de infecţii au fost confirmate în prefectură, inclusiv printre elevi.

„Vom face tot posibilul pentru a preveni răspândirea suplimentară a infecţiei pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor din Hokkaido”, a spus guvernatorul Naomichi Suzuki în timpul unei şedinţe la prefectură.

Universitatea Ochanomizu din Tokyo a spus deja că va închide şcolile afiliate începând de vineri pentru aproximativ o lună, până la începutul lunii aprilie, inclusiv în vacanţa de primăvară. Prinţul Hisahito, nepotul de 13 ani al împăratului Naruhito, urmează liceul de juniori afiliat universităţii. „Cred că este o închidere fără precedent pentru o perioadă atât de lungă de timp”, a spus un oficial al şcolii. Sapporo, capitala prefecturii Hokkaido, care are aproximativ 300 de licee elementare şi junioare, le va închide de vineri până pe 6 martie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net