Te ţine? Atunci, poftă bună, deasupra hăului!

h122-23-peglob-1.jpg

Turiştii au luat cu asalt poteca de sticlă din Parcul Naţional Shiniuzhai ca să ia prânzul
Foto: AFP/Hepta

Aerul tare face poftă de mâncare. La asta s-au gândit şi constructorii chinezi care au amenajat pe una dintre pasarelele care înconjoară stâncile înalte de peste 300 de metri din Parcul Naţional Shiniuzhai, din China, un restaurant de fiţă. Se servesc aici fel de fel de mâncăruri, iar priveliştea e de vis.

Vinuri vechi de peste 25 de ani, homar, caviar şi fel de fel de preparate exotice sunt puse la dispoziţia turiştilor amatori de senzaţii tari la înălţime. În septembrie 2015, Parcul Naţional Shiniuzhai a fost oficial deschis. De atunci şi până în prezent au trecut pe aici peste două milioane de turişti care au admirat relieful stâncos şi vegetaţia sălbatică. Însă un restaurant de fiţă din oraşul Yueyang, cea mai apropiată localitate, a vrut mai mult. A închiriat una dintre potecile sticlă ataşate de un colţ de stâncă şi a montat şase mese.

h222-23-peglob-2.jpg

Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a servi prânzul care costă peste 250 de dolari
Foto: AFP/Hepta

Şi cum restaurantul este unul care ţine la codul vestimentar, turiştii au la dispoziţie o cameră specială unde pot schimba echipamentul de munte cu o rochie de seară, una de gală sau rochii de mireasă pentru a savura în tihnă prânzul, un desert gustos şi un pahar de vin vechi. Prima masă a arestaurantului se află la 300 de metri deasupra solului şi ultima la 305 metri. Mesele sunt luminate cu becuri pe bază de LED, servirea e asigurată de şase ospătari şi bucătarul şef are două stele Michellin. Tacâmurile sunt din argint, paharele din cristal însă singura emoţie este legată de faptul că sub picioarele clienţilor se întinde ameninţătoare o ditamai prăpastia. Rezervările trebuie făcute din timp pentru a servi masa aici. Şi asta pentru că până anul viitor, toate mesele sunt rezervate.

h322-23-peglob-3.jpg

Oaspeţii se pot schimba în haine de gală pentru a servi prânzul care costă peste 250 de dolari
Foto: AFP/Hepta

Un prânz cu tot cu băutură costă până la 250 de dolari şi include preparate din fructe de mare, alge, pui şi aperitive cu icre negre. Poteca de sticlă prinsă de munţi este lungă de 984 de metri. Iar podeţul este făcut din două straturi de sticlă de 12 milimetri lipite la temperaturi mari. Această ataşare le oferă o rezistenţă de 25 de ori mai mare decât a sticlei normale. Podeţul este lat de aproape doi metri şi are o balustradă din sticlă prinsă în piloni de oţel.
Fişă tehnică
Parcul Naţional Shiniuzhai
– Inaugurat: septembrie 2015
– Suprafaţă: 10 km pătraţi – Provincie: Hunan
–  Atracţie: podul de sticlă aflat la 540 de metri deasupra nivelului mării
– Vizitatori: peste 2 milioane din (2015)

Restaurantul «Stânca»

r122-23-peglob-4.jpg

Foto: AFP/Hepta

Se află în Oceanul Indian şi este o insulă în largul plajei din Zanzibar. Lucrează aici 14 angajaţi şi ingredientele sunt „culese” direct din mare.

r222-23-peglob-5.jpg

Se servesc doar preparate pescăreşti
Foto: AFP/Hepta

Caracatiţe şi fel de fel de peşti exotici sunt serviţi aici pentru mai puţin de 100 de dolari.
Restaurantul «Montagne rousse»

rm122-23-peglob-6.jpg

Foto: AFP/Hepta

Cum ar fi să îţi ajungă mâncarea la masă cu viteze de 21 km/h şi să coboare de la 400 de metri? Ei asta se întâmplă de-adevăratelea  la Alton Tower Diners, din Marea Britanie.

rm2.jpg

Aici guşti produse care vin cu 21 km/h
Foto: AFP/Hepta

Bucătăria aflată la 400 m aprovizionează 360 de oameni, la 13 mese.
Restaurant subacvatic

rs122-23-peglob-8.jpg

Ţi se uită peştii în farfurie
Foto: AFP/Hepta

Se uită peştii în farfuria ta? Da, la Ithaa Undersea Restaurant, din cadrul staţiunii de fiţă Hilton, peştii se uită la propriu în gura ta.

rs222-23-peglob-9.jpg

Foto: AFP/Hepta

14 clienţi pot mânca la 30 m adâncime în Maldive, bucurându-se de o privelişte de 270 de grade. Masa costă 120 $.
Restaurant în balon

rb122-23-peglob-10.jpg

La 250 de metri înălţime mâncarea are alt gust
Foto: AFP/Hepta

Olandeza Angelique Schmeinck găteşte pentru turştii ei chiar în nacela balonului cu aer cald.

rb222-23-peglob-11.jpg

Foto: AFP/Hepta

Şi pentru că aerul tare face poftă de mâncare, invitaţii petrec 75 de minute în aer şi văd cum le preparată gustarea care costă 500 $. Dar merită!

 

Loading...