Te crezi isteț? Sigur nu poți rezolva asta în mai puțin de trei minute

pr_5.jpg

problema de matematica ghicitoare
Calculele din imagini nu sunt deloc gresite, ci au o logică în spatele lor!

Primul instinct atunci când vedem o operație de genu „2 + 3 = 10” este să spunem că e greșit, însă haideți să nu ne pripim. Problema din imagine are, cu siguranță, o logică. O logică pe care oricine o poate găsi dacă are destulă răbdare. Iar atunci când ești gata să te dai bătut, atunci vei avea o sclipire.

Îți vei da seama pe ce se bazează întregul exercițiu și vei începe să calculezi de zor. Totuși, poți face asta înainte să treacă trei minute? Pentru a avea destul de mult timp, noi îți dăm un indiciu: pentru a ajunge la rezultatele de după egal trebuie să efectuezi două operații de înmulțire și una de împărțire. Așadar, iată cum se rezolvă problema: 2 + 3 = 10 pentru că 2 x 2 = 4, 2 x 3 = 6, iar cele două rezultate, adunate, dau 10. Această regulă se aplică la toate celelalte enunțuri, inclusiv la cerinșa noastră: 9 + 7 : 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 81 + 63 = 144.

loading...
Loading...

Citește și

 • problema de matematica

  Dacă vrei să îți testezi abilitățile logice și matematice, încearcă să rezolvi această problemă! Fiecare număr trebuie folosit o dată, iar cu ajutorul operațiilor matematice de bază - adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea - trebuie să ajungi la rezultatul indicat. Totuși, dintre acestea, nu trebuie neapărat să le folosești pe toate.

 • ghicitoare

  Nu este vorba despre ecuații complicate și nici despre calcule matematice. Un singur principiu învățat în clasele primare este de ajuns pentru a rezolva problema. Dar, pentru asta, trebuie să fii foarte atent. Vei vedea, în final, că răspunsul este mult mai simplu decât îți imaginezi.

 • ghicitoare problema matematica

  Dacă vă amintiți cu plăcere de vremea când încă mergeați la școală, iată un exercițiu care vă va face să vă simțiți, din nou, ca în clasele primare. Așa cum zicea profesorul de matematică, scoateți o foaie de hârtie și pregătiți-vă pentru extemporal! Problema este una destul de simplă și poate fi rezolvată în numai câteva minute.

 • problema de matematica

  Rezultatele acestor adunări îți dau bătăi de cap? Ți se pare că toate acele ecuații sunt absurde? Mai dă-i o șansă acestei probleme și vei realiza că, odată ce îți vei da seama ce ai de făcut, totul este floare la ureche. Și pentru că vrem să te ajutăm, îți spunem că ai nevoie și de tabla înmulțirii.