Te-ai băga menajeră la el? Te plăteşte cu 10 milioane € pe an

sultan_muda_hassanal_bolkiah_ap.jpg

sultan muda hassanal bolkiah
Sultanul Muda Hassanal Bolkiah (68 de ani) are o avere de 17 miliarde de euro, obţinută din afaceri cu petrol, imobiliare şi diamante în cei 48 de ani de domnie
Foto: AP

Are cel mai bine plătiţi angajaţi de pe planetă! Sultanul Bruneiului, Muda Hassanal Bolkiah, îşi plăteşte menajerele cu câte 10 milioane de euro pe an. Şi ceilalţi lucrători sunt răsfăţaţi cu salarii pe cinste.

Are o avere de 17 miliarde de euro şi este unul dintre cei mai bogaţi şi cei mai invidiaţi oameni din lume. Sultanul Bruneiului, un mic stat situat în nordul insulei Borneo (pe coasta Mării Chinei de Sud) din Asia de Sud Est, nu se uită la bani când este vorba să-şi plătească angajaţii. Cele două menajere personale ale sale primesc fiecare câte 10 milioane de euro pe an să-i facă lună camerele în care doarme şi băile pe care le foloseşte. Pentru atâta bănet, femeile trebuie să spele podelele, geamurile, să cureţe mobilele de praf, să-i asigure permanent o temperatură de confort, să spele corpurile sanitare, să asigure funcţionarea perfectă a tuturor aparatelor, să se îngrijească de armonia desăvârşită a decoraţiunilor şi aranjamentelor florale. Majordomul primeşte anual un salariu de 9,4 milioane de euro. Îngrijitorul de păsări este plătit cu suma de 70.000 de euro pe an. Răsfăţaţi sunt şi antrenorul personal de badminton, care face un curs pe săptămână cu Bolkiah şi încasează anual 1,8 milioane de euro, iar angajatul care îi face masaje şi acupunctură primeşte 1,63 de milioane de euro pe an. Muda Hassanal Bolkiah e şi foarte darnic. Mariah Carey, preferata fiului său, prinţul Azim, a primit în dar un colier de platină cu diamante de 4,5 milioane de euro. Soţiei preşedintelui SUA, Michelle Obama, i-a dăruit un colier de aur alb cu diamante şi safire de 57.332 euro. Sultanul e căsătorit cu  Pengiran Anak Saleha  şi are 13 copii.

palat_istana_nurul_iman.jpg

Palat Istana Nurul Iman
Istana Nurul Iman

Palatul are 1.788 de camere

  • Este cel mai mare palat din lume, numit Istana Nurul Iman
  • Suprafaţa palatului 200.000 m²
  • 1.788 de camere, 257 de băi, un salon de banchete de 5.000 persoane.
  • 44 de scări, 18 ascensoare, 564 candelabre cu 51.000 de becuri
  • 5 piscine şi grajd cu aer condiţionat pentru 200 de cai
  • 1.000 de angajaţi
  • Moschee pentru 1.500 persoane

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1