Țara în care ateii sunt mai mulți decât credincioșii

oslo-norway-4.jpg

norvegia atei credinciosi
Există o țară europeană unde credincioșii sunt o minoritate
Foto: foundtheworld.com
Citeste tot despre: 

Este pentru prima oară în istoria acestei țări europene în care cei mai mulți dintre cetățenii întrebați dacă au credință în Dumnezeu dau un răspuns negativ, conform unui raport anual.

Pentru prima dată în istoria Norvegiei numărul persoanelor care cred în Dumnezeu a fost depășit de cei care s-au declarat necredincioși, potrivit adevarul.ro.

Printre respondeți s-au numărat foarte puțini imigranți de origine musulmană, potrivit lui Jan-Paul Brekke de la Ipos Norway, care a condus studiul. Au fost chestionați 4.000 de norvegieni. 38% au declarat că nu cred în Dumnezeu. 23% au spus că nu știu. Doar 29% dintre aceștia au spus că sunt credincioși. Brekke susține că acest raport se face de 30 de ani, iar întrebarea se poate referi la orice divinitate, nu numai la Dumnezeul creștin. Drept urmare, ateii norvegieni au devenit o majoritate în 2016.

În 1985, în cadrul unui studiu asemănător, 50% s-au declarat credincioși. Lucrurile s-au schimbat dramatic de atunci. În urmă cu doi ani, numărul credincioșilor și al necredincioșilor era egal, dar acum cei care cred în Dumnezeu sunt în minoritate.

Loading...
 
 

Citește și

  • elev lesin la scoala, film avort Religie, elev spitalul judetean vaslui

    Un elev de clasa a XI-a din Vaslui a ajuns la spital după ce a leșinat în timpul orei de Religie. Băiatului i s-a făcut rău în momentul în care profesorul le-a arătat adolescenților un filmuleț explicit despre metoda realizării avortului la femei. Dascălul va fi anchetat de Inspectoratul Școlar.

  • fete minore clasa scoala sex

    Caz şocant la o şcoală din localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea. Un profesor de religie este acuzat de părinţi că, în timpul orelor de curs, le-a arătat elevilor imagini obscene, mai exact filme porno de pe telefonul său mobil.