Tânăr salvat miraculos după cutremurul devastator din Taiwan

taiwan-ap.jpg

taiwan cutremur ruine
Tânărul în vârstă de 20 de ani a stat mai mult de o zi sub dărâmături.
Foto FinancialExpress.com

O mică minune s-a consemnat în Taiwan, după cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă (5-6 februarie). Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost salvat abia după ce a stat mai mult de o zi sub dărâmături, informează BBC.

Potrivit sursei citate, salvarea tânărului, pe nume Huang Kuang-wei, a reprezentat o adevărată satisfacție, atât pentru familia victimei, cât și pentru salvatori deoarece șansele de a găsi cât mai mulți supraviețuitori sunt destul de reduse. Din păcate, alte 124 de persoane sunt în continuare dispărute printre dărâmăturile clădirii, iar până în momentul de față au fost înregistrate 20 de decese în urma cutremurului de 6,4 grade magnitudine.

da860b85b41ca5068f0f6a70670080d9_original.jpg

taiwan cutremur ruine
Echipele de intervenție fac tot posibilul să salveze victimele de sub dărâmături.
Foto Yahoo.com

Președintele Taiwan-ului, Ma Ying-jeou, a afirmat că se va face tot ce este posibil pentru a salva victimele cutremurului. În momentul de față, sute de soldați depun eforturi uriașe în misiunea de salvare, ajutându-se de echipamente de înaltă tehnologie și de câini antrenați special pentru astfel de misiuni.

taiwan-4-reuters.jpg

taiwan cutremur ruine
Până acum, 20 de persoane au decedat, iar alte 124 sunt date dispărute.
Foto FinancialExpress.com

La 24 de ore de la producerea tragediei, atât de multe persoane participă la salvarea victimelor încât nu există suficiente echipamente speciale pentru toți salvatorii. Din această cauză, pompierii, polițiștii, soldații și voluntarii caută printre ruine cu propriile mâini în speranța că vor salva cât mai mulți oameni.

Imagini ale clădirii prăbușite în urma cutremurului:

 

Loading...
 
 

Citește și

 • cutremur taiwan

  Un cutremur de suprafață cu intensitatea inițială de 6,4 grade a avut loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5-6 februarie), în sudul Taiwanului. Multe clădiri rezidențiale s-au prăbușit, potrivit presei locale. Sute de pompieri și medici încearcă să salveze persoanele prinse sub dărâmături. Autoritățile nu au dat numărul exact al victimelor.

 • bebelus salvat tainan taiwan

  Peste 200 de persoane au fost scoase în viață de sub dărâmăturile din orașul Tainan, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter a lovit Taiwanul, sâmbătă la ora locală 3.57 (vineri, 21 57, ora României - 5 spre 6 februarie).

 • cutremur, taiwan, victime

  Dezastru în sudul Taiwanului, după ce un cutremur cu intensitatea de 6,4 grade, ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, a provocat prăbuşirea mai multor blocuri şi clădiri rezidenţiale.

 • plaja lefkada

  Votată ani la rând una dintre cele mai frumoase plaje din lume, spectaculoasa plajă Egremni, din insula Lefkada, este acum doar o amintire. Cutremurul produs marți, 17 noiembrie, în largul coastei vestice a Greciei, care a ucis două persoane, a provocat o cădere de teren în insula Lefkada, distrugând plaja izolată, cu nisip alb.