Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Ultima actualizare:

    Supa de liliac este o delicatesă în Wuhan
Supa de liliac este o delicatesă în Wuhan

Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

Cercetătorii de la Universitatea din Beijing cred că sursa iniţială a infecţiei cu coronavirus sunt şerpii, craitul şi cobra, şi supa de liliac. Ei au utilizat o analiză a codurilor proteice favorizate de coronavirusul ucigaş și au comparat-o cu codurile proteice din coronavirusurile găsite în diferite animale gazde, precum păsări, șerpi, marmote, arici, lilieci și oameni. Astfel, au descoperit că toate codurile de proteine din coronavirus sunt asemănătoare cu cele ale șerpilor. Deci, sursa iniţială a infecţiei ar fi şerpii vânduţi în piaţa de peşte şi fructe de mare din oraşul Wuhan.  La şerpi, virusul ar fi ajuns de la lilieci. Șerpii vânează adesea lilieci în sălbăticie. Este posibil ca virusul să fi sărit din specia gazdă,  lilieci, la șerpi și apoi la oameni. Cu toate acestea, modul în care virusul s-a adaptat atât la gazde cu sânge rece, cât și la gazed cu sânge cald rămâne un mister.

Virusul din China care provoacă pneumonie ucide din nou. E alertă şi în Romania!

Planeta în alertă! Șase decese de la coronavirus. Totul despre virusul ucigaș din Asia

Cercetătorii chinezi spun că primii pacienți infectați au luat virusul direct de la şerpii pe care i-au mâncat şi mai ales de la supa de liliac, care este o delicatesă în Wuhan. Acest lucru a fost posibil deoarece virusul a dobândit o serie de mutații genetice ce i-au permis să infecteze și să se înmulțească în organismului uman. Imagini groteşti cu persoane din Wuhan care consumă supă în care tronează liliecii fierţi întregi au îngrozit tot globul. “Când vezi o fată care îşi bagă în gură, cu beţişoarele, bucăţi din aceste vietăţi îţi se întoarce stomacul pe dos”, scrie ziarul britanic “Daily Star”. Boala îngrozitoare generată de coronavirusul ucigaş a fost semnalată pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie 2019 în Wuhan, oraș important din centrul Chinei și s-a răspândit rapid. Autorităţile au ordonat ieri ca cei 11 milioane de locuitori din Wuhan să nu mai poată pleca din acest oraş cu scopul de a stopa epidemia care ar putea să se extindă în întreaga lume.

Legea nr 13 din 1993 protejează populațiile de lilieci din România, însă alte popoare îi consideră o delicatesă și îi consumă fără probleme. Iată cea mai întâlnită rețetă din Asia, supa de lilieci despre care se consideră că este cauza răspândirii coronavirusului.

Reţeta supa de liliac

Ingrediente

3 – 4 lilieci, spălaţi bine, fără a fi jupuiţi sau evisceraţiapă1 linguriţă de ghimbir ras1 ceapă mare tăiată în patrumult usturoisare după gustceapă verde tăiatăsos de soia şi lapte de cocos sau smântână

Mod de preparare

Puneţi liliecii într-o oală mare, adăugaţi apă până îi acoperiţi, adăugaţi ghimbirul, ceapa, usturoiul şi sarea.Fierbeţi totul 60 de minute.Puneţi supa în altă oalăJupuiţi liliecii şi aruncaţi pieleaScoateţi carnea de pe oase şi puneţi-o înapoi în supăContinuaţi fierberea supeiSer serveşte adăugând ceapa verde, sos de soia lapte de cocos sau smântână  

Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Autorităţile de la Beijind au ordonat ca  locuitori din Wuhan să nu mai plece din acest oraş pentru ca epidemia să nu se extindă în întreaga lume. În Wuhan s-au înregistrat primele victime ale infecţiei cu coronavirusul care ar proveni de la şerpi sau de la supa de liliac.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net