Supraviețuitor Charlie Hebdo, erou în atentatele de la Paris

Ultima actualizare:

    Patrick Pelloux (foto dreapta) este medic și fost jurnalist al revistei satirice Charlie HebdoFoto: AP
Patrick Pelloux (foto dreapta) este medic și fost jurnalist al revistei satirice Charlie HebdoFoto: AP

Un doctor care scris pentru Charlie Hebdo a tratat răniții din atentatele de vineri seară (13 noiembrie). La nici un an de la atacul terorist asupra redacției Charlie Hebdo, Parisul a retrăit coșmarul terorismului. Peste 120 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 350 au fost rănite. Printre primii doctori care au ajuns la fața locului s-a numărat și Patrick Pelloux, care scria pentru publicația franceză care a fost atacată în ianuarie.

Pelloux este un medic și fost jurnalist al revistei satirice Charlie Hebdo. El a fost unul dintre primii oameni care au ajuns la locul tragediei vineri seară (13 noiembrie), potrivit site-ului mic.com.

„Doar atât să fac și eu. Toți colegii mei care s-au dus la locul tragediei au rămas marcați. S-au întors complet schimbați. Nu lăsați frica să triumfe, chiar dacă este dificil și teribil de crezut. Și eu sunt distrus de teamă, dar încerc că ajut așa cum pot”, a mărturisit Patrick Pelloux.

Medicul a mai precizat că spitalele, medicii, poliția și pompierii fac tot posibilul pentru a-i salva pe cei răniți în cele șase atentate care au avut loc la Paris.

În timpul atacului terorist de la redacția Charlie Hebdo, care a avut loc la 7 ianuarie 2015, Pelloux se afla în apropierea sediului revistei satirice și a văzut tot ce s-a întâmplat. El a fost primul care l-a sunat pe președintele francez François Hollande și i-a spus tot ce s-a întâmplat. Și-a văzut prietenii morți și a rămas marcat, dar i-a ajutat pe răniți, așa cum a făcut-o și în atentatele de acum două zile.

Gruparea teroristă ISIS a revendicat atentatele care s-au soldat cu 29 de morți. Până la ora actuala, autoritățile franceze nu știu câți teroriști au fost implicați în atacurile de vineri, însă șapte dintre aceștia s-au aruncat în aer, iar al optulea a fost ucis de către forțele de ordine. Atacurile au avut loc în apropierea Stade de France, unde avea loc un meci amical între Franța și Germania și unde era prezent și președintele francez  François Hollande, la două restaurate pariziene, pe două străzi și în sala de concerte Baclatan, unde cânta formația Eagles of Death Metal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net