Super Luna Albastră Sângerie şi eclipsa totală de Lună anunţă nenorociri planetare!

Ultima actualizare:

    Fenomenul rar va avea loc în noaptea de 31 ianuariefoto Hepta
Fenomenul rar va avea loc în noaptea de 31 ianuariefoto Hepta

La 31 ianuarie, se produce un fenomen neobişnuit: Super Luna Albastră Sângerie. Însă fenomenul este vizibil doar în Asia, Oceanul Pacific, Rusia, vestul Americii de Nord şi parţial în estul american.

Evenimentul astral se produce când luna se va afla la distanţa de 359.000 de kilometri de Terra, fiind foarte aproape de perigeu (case este atunci când satelitul Pământului se află la 356.410 km). Punctul cel mai îndepărtat de Terra este la 406.000 de kilometri, atunci când este la apogeu. Conform astronomului Jason Aufdenberg, “rareori Super Luna şi eclipsa lunară coincid cu o Lună Albastră”. La 30 decemebrie 1982, un eveniment similar a putut fi vizibil în Europa şi Africa. Însă În America de Nord, s-a produs acum 152 de ani şi... la 31 mai 1341. În timpul eclipsei, atunci când Luna se ascunde în conul de umbră produs de Terra, urma de pe cer a corpului ceresc rămâne roşietică nu neagră, ca în timpul eclipselor obişnuite. Această nuanţă se datorează faptului că razele Soarelui sunt reflectate de suprafaţa lunară în timpul tranziţiei umbrei Terrei peste Lună.  Atunci când ajunge la perigeu (mai apăroape de Pământ), Luna apare cu 30% mai mare decât în restul anului. Fenomenul începe să devină vizibil pe coasta de est a SUA la 0ra 05.51, informează NASA, însă partea întunecată, cu tente roşiatice va putea fi admirată abia la ora 6.48. Eclipsa va dura exatct 16 minute. În California, eclipsa va avea loc la ora 4.51. Următoarea Lună Albastră va avea loc la 31 ianuarie 2037. Fenomenul are însă conotaţii îngrijorătoare la nivel planetar. Mulţii cred că anunhţă a doua venire a lui Iisus Hristos şi anunţă “începerea Timpurilor de Apoi”. Alţii cred că va anunţa un lung şir de nenorociri (erupţii vulcanice, cutremure, boli necruţătoare, urgii, războaie, foamete) amintind de ciuma din secolul XIV. În 1341, în peninsula Crimeea s-a produs un cutremur care i-a băgat în sperieţi până şi pe cronicari. În acelaşi an, 1341, a erupt supervulcanul din Islanda, Hekla, când cenuşa piroclastică a acoperit mare parte din Europa de Vest prelungind iarna, distrugând recoltele.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net