Sunt așteptate proteste masive și un marș al femeilor în ziua învestirii lui Trump

trump.jpg

donald trump
Ceremonia de învestire în funcția de președinte ar putea să nu decurgă așa cum se așteaptă Trump
Foto: Getty

Peste zece ore, Statele Unite ale Americii urmează să pășească într-o nouă eră! Vineri, 20 ianuarie, Donald Trump va fi învestit oficial în funcția de președinte, dar autoritățile se așteaptă să fie o ceremonie total diferită față de precedentele și chiar se anunță proteste masive.

Cu siguranță, cel de-al 45-lea președinte american nu este cel mai popular lider al Americii, dar principiile democrate trebuie respectate. O victorie, rămâne o victorie, iar Trump știe acest lucru foarte bine. Din păcate pentru el, nu toți cetățenii americani vor să-l accepte ca lider.

Aproape un milion de americani sunt așteptați în fața mall-ului național din Washington, unde va începe ceremonia de investire în funcție a lui Donald Trump, precizează The Guardian. Ca urmare a caracterului său imprevizibil și a intențiilor și afirmațiilor jignitoare pe care le-a făcut de-a lungul campaniei electorale, și-a atras o mulțime de antipatii.

Sunt așteptate proteste în ziua ceremoniei, iar sâmbătă, 21 ianuarie, este plănuit chiar un marș al femeilor. Acestora li se vor alătura mai multe celebrități, precum Scarlett Johansson, Katy Perry și Cher, potrivit relatărilor aceleiași surse.

Este o tradiție americană ca festivitatea să fie susținută de nume sonore din domeniul muzical și cinematorgrafic. Beyonce și Kelly Clarkson au cântat la inaugurarea celui de-al doilea mandat al lui Barack Obama, în 2013, iar Aretha Franklin a interpretat la primul său mandat. De asemenea, Bob Dylan a cântat la concertul inaugural al lui Bill Clinton, în 1993. De această dată, se pare că Trump nu va păstra această tradiție și cu toții știm de ce numeroase celebrități au refuzat să participe.

Cum va decurge ceremonia de învestire în funcția de președinte a lui Donald Trump

Viitorul președinte american și prima doamnă, Melania Trump, sunt așteptați în dimineața zile de 20 ianuarie la Casa albă, unde vor servi ceaiul împreună cu Obama și soția sa. Vor avea o discuție de aproximativ o jumătate de oră, apoi vor merge împreună la Capitoliu, unde se află sediul Congresului.

Donald Trump, președintele și Mike Pence, vicepreședintele vor depune jurământul pe treptele Capitoliului, acesta fiind momentul în care sunt investiți oficial în funcție. Imediat după jurământ, Trump va trebui să-și susțină discursul, adresându-se tuturor cetățenilor Statelor Unite ale Americii.

După discurs, urmează parada inaugurală de pe Pennsylvania Avenue, care va porni de la Capitoliu și se va opri la Casa Albă, după cum precizează Digi 24. Seara, Donald Trump și soția sa sunt așteptați la cel puțin trei recepții. întreaga ceremonie se va încheia sâmbătă, 21 ianuarie, când Trump și Mike Pence vor participa la o slujbă religioasă la Catedrala Națională din Washington.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • donald trump

    Donald Trump urmează să fie învestit oficial în funcția de președinte al Statelor Unite vineri, 20 ianuarie. Potrivit tradiției, evenimentul este însoțit de o ceremonie fastuoasă care marchează o nouă eră în istoria Americii. De această dată însă, persoana lui Donald Trump va schimba tradiția sub anumite aspecte.

  • grindeanu dragnea

    De obicei, doar ambasadorii țărilor străine la Washington DC iau parte la ceremonia de învestire a noului președinte ales. Cu toate acestea, Liviu Dragnea, liderul Camerei Deputaților și al PSD, și premierul Sorin Grindeanu au primit invitații pentru a participa la zilele dedicate lui Donald Trump, implicit la momentul glorios al numirii sale oficiale în funcția de președinte al SUA.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1