Suedia a recunoscut că a greșit după ce nu a impus izolare. A atins cel mai mare număr de morți de COVID-19 pe cap de locuitor din lume

baza_suedia.jpg

Oameni în parc și la terase, în Suedia
Suedia a refuzat să impună o carantină totală
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Suedia și-a recunoscut greșeala catastrofală. Anders Tegnell, epidemiologul de stat din Suedia, aflat în spatele politicii de a nu impune izolarea cetățenilor, a recunoscut că ar fi trebuit introduse restricții pentru a împiedica răspândirea virusului.

Asta după ce, luni la rând, el și-a apărat abordarea ca fiind mai sustenabilă, criticând în același timp alte țări pentru măsurile de izolare impuse.

Cu toate acestea, în această dimineață, în timpul unui interviu la Sveriges Radio, persoana care îl intervieva a spus că au murit prea mulți oameni în Suedia, iar Tegnell a fost de acord, scrie Digi24.

Suedia ar alege calea de mijloc, dacă s-ar confrunta din nou cu pandemia

"Dacă ne-am confrunta din nou cu aceeași boală, având informațiile pe care le deținem astăzi, cred că am lua calea de mijloc între măsurile luate de Suedia și cele luate de celelalte țări", a mărturisit Anders Tegnell.

Suedia are cel mai mare număr de morți pe cap de locuitor din lume. Peste 4.400 de oameni au murit de coronavirus în Suedia, în condițiile în care țările vecine au înregistrat fiecare sub 600 de morți.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1